16.9 C
Braşov
AcasăNationalPovestea clujeanului care a stat 8 ani în închisoare în China: într-o...

Povestea clujeanului care a stat 8 ani în închisoare în China: într-o cușcă de 16 metri pătrați, cu alți 12 indivizi

Profesorul clujean Marius Balo a fost întemnițat în China pentru 8 ani de zile, pentru că a primit o sumă de 80 de dolari de la chinezi, care a fost considerată „fraudă contractuală”, informează Monitorul de Cluj.
El a fost acuzat în 2014 că a primit o sumă de bani care provenea din comiterea de infracțiuni, însă procesul a fost o „farsă”, spune Balo, într-un interviu acordat presshub.ro.
Clujeanul spune că a fost supus la interogatorii obositoare, iar în timpul arestului preventiv a fost menținut intenționat sub presiune psihică: se gândea chiar că va fi condamnat la moarte și executat.
Marius Balo, plecat în China unde preda engleză, nu a fost ajutat aproape deloc de statul român chiar dacă a făcut apeluri disperate în toți acei ani în care a fost închis.
În primii 2 ani și 3 luni, clujeanul a stat în arest, într-o „cușcă de 16 metri pătrați împreună cu alți 12 indivizi care nu vorbeau engleză”. Atunci, profesorul spune că nu a ieșit deloc afară și că nu a văzut deloc lumina soarelui: „nu am știut în nici un moment ce se va întâmpla cu mine, voi fi eliberat mâine sau voi primi pedeapsa cu moartea și voi fi împușcat în curtea din spate?”, a spus Balo.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Groaznica situatie! Ma mir ca mai poate zambi si cred ca ramine marcat pe viata. Mi-a fost greu si mie cind am stat doi ani in casa pe motive de COVID-19 dar a fost „parfum” fata de ce a patit profesorul. Nu pot sa nu remarc lipsa de implicare a autoritatilor si ar trebui dar nu are cine sa vada ce s-a intimplat cu petitile lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii