16.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum alegi cel mai potrivit generator?

(P) Cum alegi cel mai potrivit generator?

Locuitorii din zone rurale sau din zone cu frecvente pene de curent probabil că au înțeles de multă vreme importanța unui dispozitiv care să asigure generarea de curent electric și pe timpul penelor sau în zonele în care branșarea la rețeaua publică nu este disponibilă.

- Advertisement -

Însă pentru restul oamenilor care au nevoie de un astfel de dispozitiv, dar care nu se încadrează în aceste categorii sau sunt la prima întâlnire cu o astfel de situație, alegerea poate fi una destul de dificilă dacă nu este luată în cunoștință de cauză.

Cum alegi un generator potrivit?

Există mai multe criterii după care să ne uităm atunci când ne gândim la achiziționarea unui generator de curent cum sunt cele de la Hornbach.ro, criterii ce implică și se întâlnesc cu motivele și nevoile specifice pentru care îl achiziționăm. Astfel, în funcție de câtă putere e necesar să genereze, generatoarele se împart în 3 categorii:

- Advertisement -

Generator electric staționar cu utilizare majoră

Acest tip de dispozitiv, așa cum îi spune și denumirea, oferă o putere mai mare de generare a curentului electric, fiind destinat pentru utilizare majoră și potrivit pentru casele de vacanță sau locuințele izolate în care nu se petrece foarte mult timp.

Cel mai bun generator de acest tip funcționează pe un motor diesel, are o performanță de 16 până la 24 de ore, reușind cu succes să țină locul unei surse principale de energie. Este, de asemenea, și cel mai scump model de astfel de generație.

Generator staționar cu utilizare moderată

Acesta este un model cu mai puține pretenții, oferind un preț și o putere mai mică de generare, fiind destinat pentru momentele de întrerupere a energiei electrice principale sau ca sursă de energie alternativă pentru anumite aparaturi din locuință.

Cel mai puțin costisitor model funcționează pe baza unui motor cu benzină și asigură o funcționare continuă de 8 până la 10 ore.

Generator de curent electric portabil

Acest generator vine ca un înlocuitor mult mai ieftin pentru dispozitivele prezentate mai sus. Principalul său avantaj poate fi dedus și din nume, reprezentând ușurința cu care acesta poate fi mutat prin locuință sau transportat unde este nevoie de el. Acest aspect vine la pachet cu puterea mult mai mică de generare de curent, care nu va permite nicidecum alimentarea unei întregi locuințe, ci doar a unor anumite dispozitive.

Cel mai bine se descurcă cu alimentarea unor electrocasnice pe durate scurte, modelele mai scumpe necesitând și un stabilizator dacă sunt alimentate pe benzină. Alte modele pot fi alimentate și cu gaz sau propan.

Mai trebuie menționat că pentru unele modele va fi nevoie și de anumite accesorii sau de alte produse adiacente pentru a ușura treaba, cel mai comun fiind, bineînțeles, un prelungitor menit să poziționeze cât mai bine generatorul în vederea obținerii celor mai bune rezultate.

La finalul zilei, unele dintre aceste dispozitive sunt, totuși, aparate ce generează cantități considerabile de energie, tocmai de aceea este recomandată și consultarea unui specialist și chiar montarea de către acesta pentru a evita eventualele accidente și neplăceri.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii