18.6 C
Braşov
AcasăInternationalRăzboiul din Ucraina: Cordon umanitar pentru evacuarea soldaților răniți din oțelăria Azovstal

Războiul din Ucraina: Cordon umanitar pentru evacuarea soldaților răniți din oțelăria Azovstal

Un cordon umanitar a permis, luni seară, evacuarea soldaților ucraineni răniţi din subsolurile oțelăriei Azovstal, informează europafm.ro.
Mai multe vehicule ale rușilor au fost mobilizate la combinatul din Mariupol, ultim bastion al rezistenței din acest oraș, aflat sub asaltul invadatorilor de mai multe săptămâni.
53 de răniți au fost duși de ruși la un spital din Novoazovsk, oraș aflat sub controlul separatiștilor din Doneţk, iar alți 211 au fost transportaţi la Olenivka. Soldații vor fi recuperați printr-un schimb de prizonieri.
Statul Major al Ucrainei a confirmat ordinul dat Garnizoanei Mariupol staționate la Azovstal de a “salva viețile soldaților”. “Garnizoana Mariupol și-a îndeplinit misiunea. Sunt eroi ai timpului nostru, vor rămâne pentru totdeauna în istorie”, se arată într-un comunicat.
“Ucraina are nevoie de eroi în viață. Acesta este principiul nostru. Cred că fiecare persoană decentă va înțelege aceste cuvinte”, a spus președintele Volodimir Zelenski.
Partea ucraineană a respins scenariul propagandei ruse, care anunțase o “capitulare” a luptătorilor din catacombele Azovstal.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE