16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘofer prins cu 185 de km la oră în Brașov ! A...

Șofer prins cu 185 de km la oră în Brașov ! A rămas fără carnet pentru 4 luni !

Ieri, în intervalul orar 16.00 – 21.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune, ce a avut ca principal scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum și creșterea gradului de siguranță rutieră prin prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul activităților au fost utilizate aparate Trucam, precum și aparate DrugTest și alcoolteste, iar pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 28 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 4 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.
De asemenea, polițiștii brașoveni au reținut 3 certificate de înmatriculare și 19 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, dintre acestea 18 permise de conducere fiind reținute pentru nerespectarea prevederilor privind regimul legal de viteză și 1 permis de conducere pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.
Exemplu:
Un bărbat, în vârstă de 62 ani, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 185 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză 90 km/h, depășind astfel limita maximă de viteză admisă cu +95 km/h. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, totodată fiind dispusă sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.
De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 1 infracțiune la reginul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art 336, alin. 1 Cod Penal, în cauză fiind întocmit dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

- Advertisement -

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, să se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.
Pentru participanții la trafic pe două roți, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăm să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

- Advertisement -

Polițiștii rutieri atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice, consumul de alcool scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii