16.6 C
Braşov
AcasăSport„Iubea mult fotbalul și muzica“: A murit brașoveanul Victor Socaciu. Artistul a...

„Iubea mult fotbalul și muzica“: A murit brașoveanul Victor Socaciu. Artistul a fost un fotbalist talentat

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Cunoscutul cântăreț de muzică folk a murit luni, la vârsta de 68 de ani
l Socaciu a început fotbalul la Steagul Roșu Brașov, unde și-a făcut junioratul și a continuat la Școala Sportivă Brașov și ICIM

Brașoveanul Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani. Înmormântarea va avea loc joi  în Cornu, județul Prahova.

Și-a făcut junioratul la Steagul Roșu Brașov

Cunoscutul cântăreț de muzică folk a fost și un fotbalist de mare talent. „Tătal meu a vrut să mă facă fotbalist; mama mea nu avea proiecte pentru mine, voia doar să mă vadă fericit cândva, pe undeva, în lumea asta“, povestea Victor Socaciu în autobiografia sa.
Victor Socaciu s-a născut pe 14 ianuarie 1953, în Brașov, dintr-o familie de muncitori, tatăl lucrând la uzinele Steagul Roșu, iar mama țesătoare la Partizanul Roșu. Puțin știu de pasiunea lui pentru fotbal, iar prietenii din copilărie spun că a fost un fotbalist talentat. El a început să joace fotbal la Steagul Roșu Brașov, acolo unde și-a făcut junioratul. A continuat să joace la Școala Sportivă Brașov și apoi la ICIM.

- Advertisement -

„Când lovea mingea o făcea pătrată!“

Emil Borgovan, unul dintre cei mai apreciați antrenori brașoveni a fost coleg cu Victor Socaciu la Școala Sportivă, dar și la ICIM. „ Victor locuia pe Săcelelor, lângă Liceul de Informatică. Am fost coleg la Școala Sportivă, dar și la ICIM, iar antrenor era regretatul Alexandru Muta de la Oradea. Victor era mijlocaș stânga, era un jucător de forță și lovea foarte bine mingea. Ca stil semăna cu Claudiu Keșeru, când lovea mingea o făcea pătrată! Am jucat mult timp împreună fotbal. Când mergeam în deplasări, mereu lua și chitara după el și ne cânta. De când am auzit că a murit, ascult non-stop melodiile sale“, povestește Emil Borgovan. Antrenorul brașovean spune că Victor Socaciu a avut și el parte de tradiționalul botez al fotbaliștilor. „ Îmi amintesc „botezul “ lui Victor cu prosoape ude în vestiar. Două zile nu a putut sta pe scaun, dar nu s-a plâns. Iubea mult fotbalul și muzica “, a încheiat Emil Borgovan.

Blocat de Boloni la trial

Victor Socaciu a povestit în urmă cu câțiva ani, că pe vremea când evolua la Steagul Roșu Brașov, a fost chemat la un trial la București, pentru echipa națională de juniori. Victor Socaciu a mărturisit că, la acel trial de selecție, a avut ghinionul să fie pe același post cu Boloni. «Neșansa mea a fost ca pe același post cu mine să joace și un băiat de la Târgu Mureș, nimeni altul decât cel care avea să devină marele Boloni. Dacă nu aș fi jucat pe același post cu el, poate că ajungeam și eu în Națională!… Așa a fost să fie!…», a declarat Victor Socaciu într-un interviu acodordat pentru Sport4all

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina