Ruladă de ciocolată
Ingrediente: 8 ouă, 100 gr. făină, 100 gr. ciocolată, 150 gr. zahăr pudră, cremă de ciocolată sau dulceaţă
Preparare: Gălbenu-şurile şi zahărul se pun într-un castron şi se bat bine cu telul 1/2 oră. Se adaugă ciocolata rasă, făina şi se mai freacă bine. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit. Când prăjitura este coaptă, se răstoarnă pe un şervet sau pe o hârtie. Se unge cu crema de ciocolată sau cu dulceaţa de fructe. Puteți pune și această cremă: 3 albuşuri bătute spumă, amestecate cu 80g zahăr pudră şi vanilie se bat pe baia de apă până se fac o spumă tare. După ce se pune crema, se rulează.