16.6 C
Braşov
AcasăNationalA vorbit președintele! Iohannis despre Șoșoacă, Danileț și criza energetică

A vorbit președintele! Iohannis despre Șoșoacă, Danileț și criza energetică

l Se ocupă…până se deschide sezonul de schi

- Advertisement -

Iohannis, despre scandalul Șoșoacă-Rai Uno: Absolut regretabil

Președintele Klaus Iohannis a calificat ca fiind „absolut regretabil” faptul că jurnalista Lucia Goracci a fost agresată de familia Șoșoacă.El a cerut să se facă verificări la sânge, pentru ca astfel de incidente, care „până acum ar fi fost inimaginabile”, să nu se mai întâmple. „Un incident absolut regretabil. Trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Nu vreau eu să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare. E posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor acțiuni. Solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care e absolut regretabil și, să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis. Scandalul creat de Șoșoacă a provocat o furtună mediatică în Italia și a dus la intervenția Ministerului de Externe din această țară, care a cerut lămuriri guvernului de la București.

Despre excluderea lui Cristi Danileț din magistratură: „Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie”

Iohannis consideră „stranie” decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț din cauza unor filmulețe postate pe rețelele sociale. De altfel, și Comisia Europeană s-a declarat „îngrijorată” de această decizie. „Sincer, mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM care, conform Constituției, garantează independența justiției. Totuși, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune”, a spus Klaus Iohannis. „Oricum, nu este definitivă, există calea Înaltei Curți care probabil va fi sesizată, așa am înțeles din media, și care va reanaliza această chestiune”, a adăugat el. Judecătorul Cristi Danileț a anunțat luni că CSM a decis excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok despre care magistratul spune că reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția.

Despre criza energiei: „Nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită”

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri, că la Consiliului European se va discuta despre criza din energie și „prețurile enorme la care a ajuns gazul”. Șeful statului spune că situația trebuie analizată, precizând că unul din lucrurile care trebuie avute în vedere este că gazoducturile nu sunt folosite la întreaga lor capacitate. „Noi am luat acasă măsuri de compensare (a prețurilor – n.r.), însă aceste măsuri nu pot merge la infinit și trebuie să vedem de ce s-a putut ajunge la aceste prețuri mari, în condițiile în care nu întreaga capacitate de transport a conductelor europene este folosită. Înseamnă că undeva trebuie analizată foarte bine piața pentru a vedea cum putem să îmbunătățim condițiile concurențiale în așa fel încât să existe o concurență reală și să existe o protecție a consumatorului”, a declarat Klaus Iohannis , înaintea începerii lucrărilor Consiliului European. El a mai precizat că va pleda pentru folosirea gazului și a energiei nucleare ca energii de tranziție spre economia verde. „În acest context voi reitera nevoia acelui act delegat, cum se numește, care stabilește că gazul și energia nucleară sunt energii bune de tranziție dacă ne îndreptăm spre o economie verde. Pentru noi acestea două sunt vitale”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina