-2.6 C
Braşov
AcasăNationalRetailerii spun că riscul unei crize de produse de Crăciun este mic,...

Retailerii spun că riscul unei crize de produse de Crăciun este mic, dar impun limite pentru cumpărături

Mai multe rețele de magazine din România vor să impună clienților o limită de cumpărare pentru anumite produse de bază, cum ar fi uleiul, zahărul sau făina, în condițiile în care aprovizionarea nu va putea face față unei cereri ridicate în perioada următoare. George Bădescu, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele de Comercianți din România (AMRCR) a declarat pentru wallstreet.ro că această măsură se impune la magazine cu format mic, unde capacitatea de depozitare este una la fel de redusă. În cazul în care fluxul constant de consumatori este influențat de o creștere bruscă, se poate crea un dezechilibru în aprovizionarea produselor.
„Nu putem să excludem nici faptul că în zona micilor comercianți poate exista o tentație ca românii să cumpere o cantitate pe care în mod normal ar fi cumpărat-o din magazinele angro. Nu cred că măsura de a limita anumite achiziții, cum ar fi 6 pungi de zahăr, reprezintă ceva absurd. Este o măsură de bun simț și este vorba de o situație punctuală, doar la anumite magazine de retail mai mici”, a declarat George Bădescu, directorul executiv al Asociației Marilor Rețele de Comercianți.
În general, magazinele afectate sunt cele prezente în zona rurală sau formatele de cumpărături de tip express. Reprezentantul AMRCR spune că motivul pentru care românii au început să cumpere cantități mari de produse sunt știrile care transmit doar aspecte îngrijorătoare. Toate aceste evoluții imprevizibile conduc la o stare de incertitudine și tensiune. „Nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce privește situația de aprovizionare. Consumatorul român a trecut deja printr-o perioadă similară și nu va mai fi pus în postura să facă stocuri exagerate de produse”, a mai spus George Bădescu.

Limitări de cumpărături la magazinele Profi: 6 litri de ulei și 5 kg de zahăr

O astfel de măsură pentru a limita cumpărăturile a fost impusă în toate magazinele Profi din țară. Reprezentanții retailerului au precizat că limitarea volumelor de produse nu s-a făcut din cauza problemelor de aprovizionare, ci a percepției populației, pentru a evita o posibilă problemă în cazul în care nu vor mai fi la raft produsele respective. Astfel, clienții Profi nu vor putea să cumpere mai mult de un bax de ulei (6 litri) și 5 kg de zahăr.

Nu va exista o criză alimentară în România în apropierea Crăciunului

În contextul în care prețurile alimentelor au crescut rapid pe plan mondial și nu numai, iar multe supermarketuri din Marea Britanie au rămas cu rafturile goale, se vorbește de o posibilă criză alimentară la nivel global. Reprezentanții AMRCR nu anticipează o situație de criză în ceea ce privește aprovizionarea cu produse alimentare în România. George Bădescu spune că retailerii iau măsuri astfel încât procesul de aprovizionare să nu sufere sincope semnificative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE