-0.1 C
Braşov
AcasăSportLa doar 19 ani, un internaţional brașovean de juniori a renunțat la...

La doar 19 ani, un internaţional brașovean de juniori a renunțat la fotbal!

Autor: Adi MARICA

l David Tălmaciu, un fundaș central de mare perspectivă, care are și selecții la echipa U19 a României, s-a lăsat de fotbal
l Se pare că Tălmaciu a căzut victimă selecției din această vară de la FC Brașov, unde nu a fost păstrat în lot de antrenorul Ilie Stan

David Tălmaciu se anunța un fotbalist de perspectivă al Brașovului. A jucat la seniori la ACS SR Brașov și Corona Brașov, iar în Liga Elitelor la ACS Kids Tâmpa. Prestațiile bune ale acestuia au fost remarcate de selecționerul Oprescu, iar brașoveanul a fost convocat constant la acțiunile lotului U 19 al României. În această vară, Tălmaciu (19 ani) a promovat cu Corona în Liga a 2-a. A început pregătirile cu FC Brașov, însă nu a fost păstrat în lot de către antrenorul Ilie Stan. Cei de la ACS Kids Tâmpa unde Tălmaciu este legitimat au încercat să găsească soluții pentru ca fotbalistul să joace la o altă echipă din Liga a 2-a.


Ciprian Anghel speră să-l convingă să revină asupra deciziei

Povestește Ciprian Anghel, antrenorul care a lucrat cel mai mult cu Tălmaciu la juniori. „În vară, Tălmaciu a început pregătirile cu FC Brașov. A fost extrem de dezamăgit de faptul că nu a fost păstrat în lot și a spus că mai bine se lasă de fotbal! Am încercat să discutăm cu el, să-l ajutăm, am discutat și cu cei din familia sa, dar până acum nu am reușit să-l convingem să revină asupra deciziei. Eu spun că nu este târziu, în cariera de fotbalist te mai întâlnești cu astfel de dezamăgiri. O să mai încerc să discut cu el pentru că noi credem în continuare că are un potențial uriaș“, a spus Ciprian Anghel, antrenor la A CS Kids Tâmpa.

„Sper să revină“

Și Călin Moldovan, antrenorul lui Tălmaciu la Corona, este surprins de decizia fostului său elev. „Tălmaciu este un copil deosebit, un jucător cu caracter. Am auzit și eu că s-a lăsat, am încercat să vorbesc cu el la telefon dar nu mi-a răspuns! Este păcat, pentru că David este un jucător de mare perspectivă. M-am bazat pe el, a fost titular în echipa care a promovat în Liga a 2-a, a ajuns și la lotul național. Probabil, a căzut victimă selecției făcute în vară la FC Brașov. Sper să revină asupra deciziei, el, trebuie să fie puternic pentru că are tot viitorul în față“, a spus Călin Moldovan.


Dan Oprescu: „Nu asta este soluția“

Selecționerul Dan Oprescu, cel care l-a convocat pe fundașul brașovean la lotul național, nu știa de decizia radicală a lui Tălmaciu. „Eu nu mai sunt selecționerul acestei categorii de vârstă, dar chiar nu știam de această decizie a lui Tălmaciu. Îl cunosc foarte vine pe David, l-am convocat și a jucat la acțiunile noastre. Are un potențial foarte mare. Sunt surprins să aud așa ceva. Nu asta este soluția, chiar o să încerc să vorbesc cu el și cu antrenorii de la Kids Tâmpa“, a spus Oprescu. Cert este că Brașovul fotbalistic poate pierde un fotbalist care se anunță promițător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE