-10.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProfesori și elevi bolnavi: Aproape 15000 de elevi din judeţul Braşov au...

Profesori și elevi bolnavi: Aproape 15000 de elevi din judeţul Braşov au trecut deja la online

Autor: Mihaela Parghel

l Cea mai recentă decizie: Liceul „Mihail Săulescu” din Predeal

Liceul Teoretic „Mihai Săulescu” din Predeal este cel de al treilea din judeţul Braşov care în această săptămână îşi suspendă activitatea cu prezenţă fizică la clasă, trecând cursurile în online din cauza cazurilor de COVID-19 identificate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a anunţat ieri că a emis o hotărâre în acest sens, urmând ca elevii să revină la clase după 14 săptămâni. Per total, la nivelul judeţului Braşov, aproape 15.000 de elevi învaţă azi online, din cauza testărilor pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2.

Patru cadre didactice de la Liceul din Predeal sunt în izolare

La Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” din Predeal, cursurile vor trece în online de azi, pentru următoarele 14 zile. Decizia în ceea ce priveşte unitatea de învăţământ de pe bulevardul Mihail Săulescu nr. 91 a fost luată cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, după ce s-a constatat că patru cadre didactice sunt în izolare la domiciliu. Trei dintre acestea au fost testate pozitiv la SARS-CoV-2, iar o a patra este contract direct. În plus, la acelaşi liceu, şi două cadre nedidactice sunt confirmate cu COVID. Potrivit legii, „la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP. DSP, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul IȘJ și al DSP”.

Încă patru licee în online, din această săptămână

Liceul din Predeal este al patrulea care doar în această săptămână a trecut la cursurile online. Marţi, Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă” şi-a suspendat integral activitatea cu prezenţă fizică la clasă, ca urmare a faptului că deja jumătate dintre elevi au trecut în online. Este vorba despre 13 din cele 26 de clase (416 elevi din 744 în total). În aceeaşi zi a primit o decizie similar şi Şcoala gimnazială din Rupea. De asemenea, de luni au intrat în online, pentru 14 zile şi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” dar şi Colegiul Naţional „Johannes Honterus”, acesta din urmă doar cu clasele de liceu şi de gimnaziu. Săptămâna trecută, vineri, și Colegiul Național Grigore Moisil a trecut în online din cauza cazurilor de infectări în rândul elevilor și profesorilor.

Aproape 15000 de elevi din judeţul Braşov învaţă online acum

Per total, în prezent, aproape 15000 de elevi înmatriculaţi la unităţi de învăţământ din judeţul Braşov învaţă în online, din cauza cazurilor de COVID-19 constatate în şcolile lor. Din datele prezentate ieri de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, 610 elevi din unitățile de învățământ din județul Brașov sunt astăzi în izolare, din cauza infectării cu SARS-CoV-2. Acestora li se adaugă 212 cadre didactice testate pozitiv, 11 angajați din rândul personalului didactic auxiliar și 36 din rândul personalului nedidactic, astfel că potrivit IŞJ, 613 clase sau grupe, numărând 14580 de copii, au fost nevoite să-și suspende activitatea cu prezență fizică.
La nivel general, datele Direcţiei de Sănătate Publică Braşov arată că în județul nostru incidența cazurilor de COVID era de 8,52 ieri. În municipiul Brașov, rata de infectare era ieri la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei: 10,9 la mia de locuitori. Tot 10,9/1000 este incidența și în Cristian, în timp ce Sânpetru a atins un nou record : 12,6 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE