-2.6 C
Braşov
AcasăNationalPatriarhia Română anunță un nou pelerinaj de o săptămână: ”Se va desfășura...

Patriarhia Română anunță un nou pelerinaj de o săptămână: ”Se va desfășura cu respectarea atentă a măsurilor sporite de precauție”

Patriarhia Română a anunțat, ieri, un nou pelerinaj, chiar în ziua în care România a încheiat cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei COVID-19, în februarie 2020. Joi, 21 octombrie, începe sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou ale cărui moaște vor fi expuse publicului. Enoriașii sunt așteptați timp de 7 zile să participe treacă pe la raclele ”Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”, care vor fi așezate în pridvorul Catedralei Patriarhale, transmite instituția condusă de Patriarhul Daniel.
Patriarhia recunoaște ”contextul sever al pandemiei”, dar dă asigurări că pelerinajul ”se va desfășura și anul acesta în condiţii de maximă rigoare” și impune o serie de condiții.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre impactul în numărul de infectări după pelerinajul de la Iași de Sfânta Parascheva și oportunitatea organizării tradiționalului pelerinaj de SfântulDumitru în București.
Raed Arafat a precizat că nu se pronunță asupra aspectelor religioase, dar că orice activitate care aduce într-un loc un număr mare de oameni ar trebui să fie redusă și toată lumea ar trebui să se gândească ce impact poate să aibă aducerea unui mare număr de oameni într-o zonă care este afectată serios de pandemie.Pragul de 100.000 de cazuri noi de COVID în șapte zile a fost depășit pentru prima dată de la începutul pandemiei săptămâna trecută, când s-au înregistrat 100.620 de infectări. Aproape 1 din 4 persoane testate săptămâna trecută a fost confirmată cu COVID.
Săptămâna trecută, în 12 octombrie, a fost înregistrat și recordul absolut de cazuri zilnice de la începutul pandemiei – 16.743 de infectări depistate în 24 de ore.
2.347 de oameni au murit săptămâna trecută, reprezentând o medie de 335 de decese pe zi. Un bolnav de COVID a murit săptămâna trecută în România la fiecare 4 minute și jumătate. Numărul total de decese de la începutul pandemiei a depășit pragul de 40.000 de morți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE