6.2 C
Braşov
AcasăNationalFață în față: Eșec la prima întâlnire Cioloș, Cîțu, Kelemen

Față în față: Eșec la prima întâlnire Cioloș, Cîțu, Kelemen

l ,,Nu am venit ca să aflu ce pot primi eu, ci ce pot oferi ei României”, declara înaintea întâlnirii premierul desemnat

Dacian Cioloș, premierul desemnat, liderul PNL Florin Cîțu și liderul UDMR Kelemen Hunor s-au aflat pentru prima dată de la ruperea coaliției față în față. Întâlnirea a avut loc la sediul central al PNL. A fost prima  încercare a lui Dacian Cioloș  să refacă alianța de guvernare și să își asigure sprijin pentru trecerea unui nou guvern prin Parlament. Înainte de a intra la discuții, Dacian Cioloș a declarat că este  un moment ,,excepțional”, care are nevoie de soluții excepționale. „Nu am venit la această  întâlnire să aflu ce pot primi eu, ci ce pot oferi ei României.“

,,Nu s-a ajuns la nicio concluzie”

La finalul întâlnirii, foarte scurtă, după cum era de așteptat, Cioloș a avut o declarație la fel de scurtă:. ,,Nu s-a ajuns la nicio concluzie”. Rezultatul era de așteptat, după ce liderul liberalilor Florin Cîțu a  declarat că participă la discuții doar ,,din politețe”. PNL a lăsat de înțeles încă de marți seara  că nu va vota un guvern condus de liderul USR-PLUS  Dacian Cioloș. Şi liderul UDMR Kelemen Hunor are o problemă legată de contribuţia USR la căderea Guvernului Cîţu, considerând necesare mai întâi explicaţii din partea USR.
„Astăzi, nicio concluzie”, a confirmat aseară, la finalul întâlnirii de o oră, Florin Cîțu. ,,Am acceptat întâlnirea din respect pentru români. Am primit mandatul dlui Cioloș, o să mai discutăm. Dorește să  refacă coaliția, o să mai discutăm. Vrem ca România să nu rămână  în criză, dar soluția e de la cei care au aruncat România în criză”, a mai declarat premierul demis, Florin Cîțu.

Cioloș are 10 zile pentru a forma Cabinetul
 
Dacian Cioloș a fost desemnat luni de către Klaus Iohannis candidat la funcția de premier, iar de atunci curge termenul de 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE