3.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria Râşnov vrea să scoată traficul greu de pe DN73

Primăria Râşnov vrea să scoată traficul greu de pe DN73

Autor: M.P.

Primăria Râșnov solicită Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să introducă o restricție de trafic greu pe drumul național DN73, pe sectorul care trece prin oraș. În acest sens, administrația locală din Râșnov a transmis o adresă către CNAIR, încă din luna august și a obținut în această săptămână un prim aviz favorabil. „Ţinând cont de faptul că lucrările de modernizare a DN 73, Câmpulung – Brașov nu au fost finalizate, iar circulația autovehiculelor se desfășoară cu foarte mare dificultate, existând pericolul producerii de accidente rutiere, Primăria Orașului Râșnov a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, să fie instituită o restricție de circulație pentru mașinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone. Solicitarea vine și în contextul în care au fost finalizate lucrările la autostrada București – Brașov, tronsonul Râșnov – Cristian. Primăria Râșnov a solicitat instituirea restricțiilor prin adresa nr. 37217/23.08.2021”, a spus primarul Liviu Butariu.
O astfel de idee a apărut încă de anul trecut, când a fost inaugurat şi pus în funcţiune sectorul de autostrada Râşnov – Cristian. Atunci, autorităţile râşnovene sperau că circulaţia vehiculelor cu un greutate mai mare de 7,5 tone va trece în scurt timp pe noua arteră şi astfel va fi evitat traficul greu în zona oraşului.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov și-a exprimat acordul de principiu asupra acestor limitări de tonaj, urmând ca decizia finală să fie luată în urma organizării unei dezbateri publice pe această temă. Răspunsul CNAIR a venit în data de 06.10.2021. În acest context primăria orașului Râșnov a anunțat că organizează în data de 11 noiembrie 2021, ora 14.00, la sediul Cinematografului Amza Pellea, strada Mihai Viteazu nr. 2, o dezbatere publică privind instituirea restricției de circulație pentru traficul de tranzit având masa totală mai mare de 7,5 tone pe tronsonul DN 73 din orașul Râșnov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE