11.1 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să alegi un prăjitor de pâine perfect?

(P) Cum să alegi un prăjitor de pâine perfect?

Pregătirea unei cafele bune și a unui toast bun este una dintre cele mai satisfăcătoare modalități de a începe ziua bine. Dar cum putem obține pâinea prăjită perfectă?
Primul lucru este să știi ce tip de prăjitor de pâine ai nevoie. Acest lucru pare o sarcină ușoară, dar când vedem toate opțiunile pe care ni le oferă piața, vedem că există avantaje și dezavantaje și, mai presus de toate, o gamă largă din care să alegem. În acest articol, te vom ajuta să găsești prăjitorul de pâine al viselor tale.

Ce trebuie să căutăm pentru a cumpăra un prăjitor de pâine bun?

Versatilitate: pe piață putem găsi un număr mare de prăjitoare de pâine diferite. Pe de o parte, avem modelele clasice, cele cu încărcare superioară. Avem și modele plate, cu grilă, chiar și unele care au o tavă amplasată lateral.
În momentul în care facem comparația pentru a alege prăjitorul de pâine potrivit, ar trebui să selectăm un model care să fie versatil și care să se adapteze exact la ceea ce căutăm (în special, tipul de pâine pe care urmează să îl folosim). De exemplu, dacă facem pâine prăjită folosind doar pâine feliată, ar trebui să fie suficient un prăjitor de pâine profesional (prăjitor de pâine cu încărcare de sus). Acum, dacă vrei să folosești pâine cu o grosime mai considerabilă (pentru a obține un mic dejun mai consistent), sau chiar să folosești pâinea de ieri, vom avea nevoie de un prăjitor de pâine care să admită o lățime mai caracteristică.
Unele modele ne oferă, de asemenea, posibilitatea să prăjim și altceva decât pâinea. Dacă folosim un prăjitor de pâine tradițional pentru a prăji aceste produse de patiserie, cel mai probabil este că acestea se vor rupe sau vor arde rapid. Cu un prăjitor de pâine special conceput pentru aceasta nu vom avea nicio problemă.
Din aceasta deducem importanța cunoașterii exacte a tipului de pâine, precum și a produsului exact pe care urmează să îl prăjim.
În acest moment, bugetul nu este o problemă: putem găsi modelul pe care îl căutăm la prețuri foarte mici, neavând diferențe prea importante între diferitele tipuri.

Nivel de prăjire: în același mod ca atunci când preparăm carne sau pește într-un aparat adecvat, în funcție de gusturile noastre, este posibil să dorim să obținem un tip diferit de prăjire. În acest fel, vom alege un prăjitor de pâine care are un termostat pentru a se adapta la temperatura dorită și care o menține odată ce a atins-o.
Acest lucru este important: de fapt, marea majoritate a prăjitoarelor de pâine nu pot regla temperatura. Unele modele puțin mai avansate ne permit să reglăm această temperatură în două stări diferite. Cele mai moderne pot prăji până la opt niveluri diferite.

Curățare și întreținere: Pentru a fi sincer, prăjitoarele de pâine sunt unul dintre cele mai dificil de curățat aparate. Și faptul că ajung să prindă bucăți mici de pâine sau pesmet în interiorul mecanismului poate fi foarte obositor. De aceea va trebui să evaluăm dacă curățarea este ușor de realizat. Cel mai recomandat model în acest caz este cel care are o tavă pentru firimituri situată în partea de jos. În acest fel, orice bucăți de pâine care vor intra în ea vor putea fi îndepărtate cu ușurință.
Exteriorul trebuie, de asemenea, curățat: în acest fel, cele mai ușor de curățat prăjitoare de pâine sunt cele care au fost proiectate cu un corp din aluminiu. Cel mai normal este ca cu o simplă cârpă umedă să fie mai mult decât suficient pentru a lăsa dispozitivul în stare bună. Cu toate acestea, aluminiul poate face ca prețul dispozitivului să fie semnificativ mai mare.

Funcția de dezghețare: Una dintre principalele probleme cu prepararea pâinii prăjite zilnice este că va trebui să ieșim să cumpărăm pâine sau să o folosim pe cea din ziua precedentă. Dacă nu vrem să ne trezim chiar mai devreme pentru a merge la brutărie, o putem cumpăra oricând înghețată. După cum am menționat deja, există câteva modele care au o „funcție de dezghețare”. 

Accesorii: ar trebui să iei în considerare și accesoriile pe care le are dispozitivul. Dacă vrei și să faci produse de patiserie (napolitane, cornuri…), nu este nevoie să cumperi un prăjitor de pâine specific pentru acest lucru, dar există câteva modele care vin cu un raft special care este așezat pe prăjitorul de pâine în sine. În acest fel, va încălzi ceea ce așezăm deasupra lor, dar fără a prăji.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE