8 C
Braşov
AcasăSportBuga și Forika, la antrenamente: FC Brașov. Petre Lucian crede în Andrei...

Buga și Forika, la antrenamente: FC Brașov. Petre Lucian crede în Andrei Șanta

Autor: Adi MARICA

l Antrenorul lui Cetate Râșnov spune că Toto Șanta are toate atuurile profesionale să reușească la FC Brașov
l Mugurel Buga și Rareș Forika, ajutoarele lui Șanta la antrenamentele echipei

Numirea lui Andrei Șanta ca antrenor principal la FC Brașov a fost una surprinzătoare ținând cont că întreaga carieră de antrenor a fost legată de pregătirea portarilor. Prin mâna lui Șanta au trecut portari de mare valoare, unii formați chiar de el (Florin Iacob, Căucă, Turdean, Kajcsa, Marc, Dănălache, Todericiu), unii consacrați (Stelea, Prunea, Dani Coman, Răzvan Lucescu, Arcanu, David, Bordeianu) și alții care la Brașov au ieșit la rampă (Bojic, Dossey, Mario Felgueiras sau Mincă). Toți au lucrat excelent cu mucalitul antrenor brașovean.

Fără teamă

FC Brașov se află într-un moment dificil și urmează o serie de foc. Andrei Șanta este conștient că preia echipa într-un moment dificil. „O să încerc prin antrenamente să redau plăcerea jucătorilor să joace fotbal și să strângem cât mai multe puncte. Am mai trecut prin multe momente grele, dar eu sper să reușesc împreună cu colegii mei. Eu şi săptămâna trecută când mi s-a spus să mă ocup de echipă le-am spus băieților că fotbalul este un sport. Sunt unii jucători care trebuie biciuiți, unii trebuie mângâiați. Sunt mai multe tipuri de fotbaliști, unii sunt foarte buni la antrenamente și la meciuri mai puțin buni. Nu e dificil deloc programul echipei, eu zic că echipa de pe ultimul loc poate să bată echipa de pe primul loc.“, a declarat antrenorul lui FC Brașov la prezentarea oficială. Ca antrenor, Șanta a lucrat doar la trei cluburi: FC Brașov, ACS SR Brașov și Corona. La o singură echipă, ACS SR Brașov, a îndeplinit un rol superior și a fost mai mult decât un antrenor cu portarii. Împreună cu bunul său prieten, Petre Lucian, Șanta a început de jos, din Liga a 4-a și a pus umărul la construirea lotului de jucători ce avea să promoveze în liga a 3-a.

Credit total pentru Șanta

Petre Lucian, acum antrenor la Cetate Râșnov, crede în Andrei Șanta că poate redresa echipa. „Cu Andrei Șanta am avut o altfel de colaborare. A fost o relație de respect, de încredere extraordinară, iar rezultatele s-au văzut. Pregătirea antrenamentelor și tot ce însemna pregătirea echipei o făceam împreună. Cred în el și mă bazez când spun asta pe experiența pe care o are. Sunt convins că pentru Toto este o provocare în sensul bun al cuvântului. Pentru a reuși are nevoie de susținerea tuturor celor din club. Nu-mi fac niciun fel de probleme că nu se poate impune în vestiar în fața jucătorilor. Are toate atuurile profesionale și morale. Ar fi culmea ca un jucător să ridice capul în fața sa. Este motivat și sunt convins că poate duce lucrurile în direcția corectă. Multă baftă, Toto!“, a spus Petre Lucian.

Buga și Forika, la antrenamente

La ședința de pregătire de ieri au fost prezenți și Mugurel Buga și Rareș Forika. Cei doi s-au implicat activ la antrenament, Buga lucrând cu atacanții, iar Forika s-a ocupat de fundași. Șanta îi are în staff și pe secunzii lui Ilie Stan, Romeo Surdu și Casian Maghici.

FC Brașov joacă cu Petrolul

Următorul meci oficial al echipei FC Brașov are loc duminică, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului, cu Petrolul Ploiești, liderul clasamentului, în cadrul etapei a 10-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE