-0.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum cureți mucegaiul negru de lângă ferestre

Sfat Expres: Cum cureți mucegaiul negru de lângă ferestre

A apărut mucegaiul negru pe pereții de lângă ferestrele din casa ta? Trebuie să afli cum să îl cureți, dar mai ales cum poți să previi această problemă pe viitor. Ce soluții este bine să folosești și cum să grăbești curățarea acestui mucegai.

Primul pas: identifică sursa problemei

Problemele legate de mucegaiul negru apărut la geamuri nu sunt chiar o noutate, pentru că, din cauza umezelii formate în urma condensului, putem spune că este destul de des întâlnită. Totuși, este bine să știi cum să îl cureți și cum poți să previi această problemă. Primul pas este să identifici sursa problemei. Ar fi bine să inspectezi atent ferestrele pentru a te asigura că mucegaiul nu va mai apărea pe viitor. Nu examina problema doar la suprafață, deschide ferestrele și vezi dacă sunt urme de umezeală și prin rame.

Lucrează cu mască

Pentru a îndepărta urmele de mucegai, îți recomandăm să folosești o mască de protecție. Sporii de mucegai pot fi inhalați foarte ușor, așa că ar fi bine să te protejezi și să ai grijă de sănătatea ta. Curățarea mucegaiului negru de pe pereți trebuie făcută cu ferestrele deschise.

Curăță cu oțet sau înălbitor

Dacă vrei să cureți ramele, ar fi bine să folosești oțet. Este cea mai bună soluție. De asemenea, mai poți folosi și o soluție cu apă și înălbitor (1/3 înălbitor, 2/3 apă), dacă vrei să scapi de acest mucegai negru apărut la geamuri. Dacă nu suporți mirosul de înălbitor, poți prepara o soluție din 125 ml de oțet, 500 ml de apă fierbinte și 2 linguri de borax. Totul trebuie pus într-un recipient cu pulverizator, după care poți curăța pereții și ramele ferestrelor.

Lămâie cu bicarbonat și apă oxigenată. Sau oțet

Sucul de lămâie este și el folositor. Poți face o soluție amestecând 60 ml de zeamă de lămâie cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă oxigenată. Mai poți face o soluție din 250 ml de apă fierbinte și 250 ml de oțet. Folosește una dintre aceste soluții pentru a curăța foarte bine pereții și ramele ferestrelor, iar apoi lasă geamurile deschise pentru a aerisi foarte bine. Atenție! Pereții trebuie să se usuce, pentru că abia atunci sporii de mucegai vor fi distruși.

Atenție la condens

Este foarte important să știi și cum să previi apariția acestui mucegai negru la geamuri. Dacă există probleme legate de umiditatea excesivă în locuință, condensul trebuie șters de fiecare dată când apare, folosind o cârpă uscată.

Cum să scapi de mirosul de mucegai

Dacă există miros de mucegai în locuință, pentru sănătatea ta, ar trebui să rezolvi această problemă rapid. Primul pas este să identifici zona care a fost afectată de mucegai. Aruncă toate ziarele vechi, cărțile sau cutiile și cartoanele mucegăite, deoarece hârtia este de obicei un mediu în care se dezvoltă bine mucegaiul. Dacă în zonă ai și un covor mai vechi care a mucegăit, e mai bine să-l arunci. După ce ai eliberat zona de obiectele atinse de mucegai, curăță suprafețele afectate cu o soluție din 1/3 înălbitor și 2/3 apă. Va trebui să speli foarte bine cu această soluție și pereții. O alternativă la soluția de mai sus este una preparată utilizând 250 ml de apă, 250 ml de oțet, 60 ml suc de lămâie, două linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă oxigenată. Ingredientele trebuie amestecate foarte bine și puse într-un pulverizator. Apoi trebuie să stropești și să freci atent pereții. Foarte important este să usuci la final foarte bine zonele curățate pentru a preveni reapariția sporilor de mucegai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE