11.1 C
Braşov
AcasăSport„Magiun“ verde-n față: FC Brașov. Gafa uriașă a lui Coliban în opinia...

„Magiun“ verde-n față: FC Brașov. Gafa uriașă a lui Coliban în opinia lui Marin Barbu

l Fostul mare fotbalist spune că primarul Brașovului și-a dovedit incompetența în materie de fotbal aducându-l ca președinte la FC Brașov pe Ioan Mărginean, neluând în calcul fostele glorii

Marin Barbu, fostul fotbalist și antrenor al lui FC Brașov, a împlinit ieri, 63 de ani. Activează și acum la Sepsi OSK. „Sunt destul de bine, acum doar o răceală care nu-mi dă pace. Sunt acasă, la Sfântu Gheroghe, și aici oamenii mă respectă. La Sepsi OSK în conducere se află un fost elev al meu (nr . Attila Hadnagy), iar patronul este un admiratorul al meu din perioada când jucam.“, a spus cel poreclit Magiun. „La anul voi ieși la pensie. Mă ajută faptul că am fost angajat la Steagu în perioada în care am jucat la FC Brașov. Eram angajat la Turnătorie, unde erau salarii mari“, spune Marin Barbu.

„Cum să-l pui președinte pe Mărginean?“

Susținător declarat al proiectului „new FC Brașov“ , Marin Barbu, spune că primarul Allen Coliban a greșit atunci când l-a pus ca președinte pe Ioan Mărginean. „S-a greșit grav în această vară. Nu știu de ce, Coliban a evitat să pună în conducerea lui FC Brașov un brașovean. Dând la o parte fostele glorii, primarul a început cu stângul proiectul fotbalistic. Este frustrant pentru brașoveni să vină unul din Aba Iulia și să conducă fotbalul brașovean. Cum să-l pui președinte pe Mărginean? Mie, personal, nu-mi place personajul! Și îl cunosc bine. „Pinalti“ Ștefan mă schimbase la Ceahlăul cu Mihai Stoica, iar în conducere i-a pus pe Dan Petrescu „Fibră“ și Mărginean. Nu au stat mult! Cam șase etape! Mărginean spunea că din cauza mea echipa nu a mers bine, pentru că jucătorii nu erau pregătiți fizic! Ce treabă are Mărginean cu fotbalul brașovean? Nu are nici în clin nici în mânecă! Chiar nu mai avem oameni de fotbal în Brașov? Dând la o parte fostele glorii, primarul și-a atras multe dezaprobări“, declara Barbu.

„Marian Ivan era o soluție“

Cunoscutul antrenor spune că Marian Ivan merita să conducă FC Brașov. „Trebuiau puși în conducere oameni care au făcut și au însemnat ceva pentru FC Brașov. Clar, Marian Ivan era o soluție. A fost un fotbalist mare al Brașovului, este observator la Liga I și vă spun că dacă el era președinte și echipa avea rezultatele astea i-ar fi fost rușine să iasă pe stradă. Și Nelu Naghi nu trebuia să fie ocolit la FC Brașov. Naghi e prietenul meu și este unul dintre șlefuitorii de talente ai fotbalul brașovean. Acești oameni, pentru că mai sunt și alții, s-au sacrificat pentru fotbalul brașovean, dar sunt marginalizați și fotbalul se duce de râpă. Proiectul s-a născut viu, dar începe să se îmbolnăvească“, este concluzia lui „Magiun“.

„Coliban mi se pare naiv“

Ca fotbalist, Marin Barbu a fost un magician pe teren. Acum evită driblingurile și intră la rupere la adresa politicienilor. „Văd că Allen Coliban se pricepe la fotbal, cum mă pricep eu la Aviație. Mi se pare chiar naiv. A luat fotbalul drept scop politic. Poate nu știe, dar lumea fotbalului este mai mult mai „șulfă“ decât clasa politică“, a spus Marin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE