11.1 C
Braşov
AcasăCititori(P) Amenajarea terasei cu stil, indiferent de locație

(P) Amenajarea terasei cu stil, indiferent de locație

O terasă frumoasă nu poate lipsi atunci când spațiul îți permite. Fie că locuiești la casă și ai o curte mare, pe care o poți amenaja în diverse moduri, fie că locuiești la bloc și deții o zonă pentru terasă, este important să ne concentrăm pe amenajarea acesteia, deoarece este elementul esential pentru o oază de relaxare. Indiferent de localizare, o terasă poate fi aranjată în așa fel încât să fie și practică dar să fie și un spațiu plăcut.

Terasă acoperită modernă – potrivită oricărui anotimp

Una dintre cele mai potrivite alegeri atunci când construiești o terasă, este ca aceasta să dispună de un acoperiș. În cazul în care nu ai reușit de la început să construiești un acoperiș pentru terasa ta, poți opta pentru această variantă și mai târziu. Există mai multe tipuri de acoperișuri potrivite teraselor: din lemn, sticlă sau retractabile. Important este să-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale, dar si bugetului. 

Unul dintre marile avantaje ale unei terase acoperite este faptul că aceasta poate fi folosită tot timpul anului. Totodată beneficiezi și de protecție pentru mobilă atunci când vremea nu este favorabilă. 

Pentru înfrumusețarea spațiului te poți folosi de scaune de exterior din lemn, cu șezut tapițat, elegante sau colorate combinate cu o canapea comodă și practică, o masă pentru cafea sau pentru cinele din serile calde sau chiar seturi de mobilier pentru grădină care să te ajute să creezi un spațiu primitor la sigur, un grătar care să te ajute să pregătești cele mai bune mâncăruri, un șemineu care să te încălzească în serile reci si chiar câteva plante ornamentale.

Terasă în aer liber în stil industrial

O terasă în stil industrial este foarte ușor de realizat. De obicei terasele exterioare au deja beton, lemn sau cărămidă pe post de podea și din start ai bifat primul criteriu pentru un stil industrial. 
Poți opta pentru un acoperiș retractabil pentru a evita zilele și serile ploioase
Mobila minimalistă pentru terasă, scaunele și mese pentru grădină cu cadru de fier și elemente din lemn sunt cele mai des folosite materiale în decorul industrial. Alături de o canapea simplă cu șesut din lemn și picioare de metal, o lampă neon, diverse mici corpuri de mobilier din otel inoxidabil folosite pentru depozitare, dar și folosirea unor plante cu ghiveci din beton, creezi cadrul ideal pentru o terasă cu aspect deosebit. 
Chiar dacă terasa se află la casă sau la bloc, găsește-ți stilul care te definește și care îți oferă posibilitatea să-ți exprimi gândurile pentru a-ți amenaja terasa mult visată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE