4.6 C
Braşov
AcasăStiri Brasov32 de echipaje vor începe luni o nouă campanie de dezinsecție în...

32 de echipaje vor începe luni o nouă campanie de dezinsecție în municipiul Brașov

De luni, Primăria Brașov va demara cea de a cincea campanie de dezinsecție a domeniului public din municipiul Brașov.
Această acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se va executa în 2 etape, după cum urmează:
• Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în perioada 20-30.09.2021, în intervalul orar 5.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
• Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 12 de echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni și animale și sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior. Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire a țânțarilor.
Metodologia de combatere a țânțarilor în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate, cum ar fi: proprietăți particulare, focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului, cum ar fi: lacuri, bălți. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE