11.6 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum faci ca pantofii tăi să reziste mai mult timp

Sfat Expres: Cum faci ca pantofii tăi să reziste mai mult timp

Nu toți pantofii sunt creați la fel și, cu siguranță, nu toți durează la fel de mult. Sunt mult mai mulți factori care contribuie la uzura precoce a acestora, factori de trebuie să ții cont și atunci când îți alegi o pereche de pantofi sezonieri. Cu toate acestea, fiecare pereche de pantofi trebuie să aibă același proces de îngrijire și întreținere, astfel încât să reziste mai mult în timp.
Cumpărarea unor pantofi frumoși este doar începutul. Al doilea pas este să știi cum să îi menții și să îi îngrijești, astfel încât să te bucuri mult timp de ei și să arate că la început.
Cea mai mare greșeală pe care o poate face o persoană este să nu își îngrijească încălțămintea. Iată câteva recomandări cu privire la îngrijirea încălțămintei din diferite tipuri de material.

Lustruiește pielea destul de des

De îndată ce îți scoți perechea de pantofi din cutie, oferă-le o lustruire atentă. Folosește o ceară de încălțăminte de calitate, care să îi confere strălucirea de care are nevoie. Lustruiește încălțămintea de fiecare dată când o încalți sau cel puțin freacă puțin cu un material din bumbac. Dacă te aventurezi pe vreme rea afară, indicat este să folosești un produs care conferă protecție impermeabilă botinelor sau cizmelor.

Protejează încălțămintea din piele întoarsă

Dacă investești într-o încălțăminte din piele întoarsă, este bine să ști că această necesită multă îngrijire. Pielea întoarsă este pretențioasă și necesită produse speciale de îngrijire. Șterge încălțămintea de praf cu ajutorul unui material din bumbac și o soluție din apă și oțet sau apă și săpun lichid. După ce îndepărtezi petele, lasă încălțămintea din piele întoarsă să se usuce la temperatura camerei. Nu pune niciodată la uscat pe calorifer sau lângă seminee o pereche de pantofi din piele întoarsă. Încălțămintea se va deteriora, iar materialul va deveni mai aspru. În plus, pe piață găsești o gama de produse de îngrijire și de curățare special concepute pentru a curață pielea întoarsă.

Salvează încălțămintea de la o ploaie torențială

Dacă vremea de afară aduce cu ea o ploaie torențială, mai bine lași încălțămintea din materiale pretențioase și optezează pentru o pereche de pantofi sau cizme impermeabile, care să îți salveze celelalte încălțări. Nu te aventuracu o pereche de teniși din pânză albă sau cu o pereche de mocasini din piele întoarsă. Nici picioarele tale și nici încălțămintea nu vor arată bine după o plimbare prin ploaie.

Spală încălțămintea din pânză manual

Pentru că orice încălțăminte din pânză este cu mult mai pretențioasă decât alta, trebuie să ții cont de recomandările pe care le ai în privința spălării acestora. Nu pune niciodată o încălțăminte din pânză la mașină de spălat și nu încerca niciodată să o speli cu soluții cu acțiune puternică. Cea mai bună variantă prin care poți curăța o pereche de adidași din pânză este detergentul și apa. Prin spălarea ușoară a acestora, vei avea rezultate de un alb vizibil și durabil.

Aerisește pantofii înainte de depozitare

Un alt truc ideal pentru a menține cât mai mult aspectul pantofilor include aerisirea înainte de a-i pune în dulap sau în cutiile de depozitare. În cazul în care porți adidași zi cu zi și îi uzi fără să-i aerisești sau să-i usuci, aceștia se vor deteriora mai repede. Totodată, evita să usuci încălțămintea în apropierea unor surse puternice de căldură, deoarece materialul se va strânge și pantofii se vor dezlipi. Lasă încălțămintea la aerisit afară sau pe balcon, fără să o plasezi în razele directe ale soarelui.

Ce nu știi despre pantofi

– Există oameni superstițioși care își păstrează pantofii vechi, pentru a le purta noroc și a-i proteja în zilele de vineri
– Bărbații au fost primii care au purtat tocuri. În secolul 10, potrivit imaginilor istorice, bărbații care călăreau caii aveau nevoie de cizme cu toc, astfel încât să stea cât mai fix în șa și în etrieri.
– Dacă porți pantofi noi de Crăciun, se spune că poți să ai ghinion în anul următor.
– Știai că pantofii cu platforma au fost purtați de actorii greci pentru a le indica statutul? Pentru ca publicul să identifice personajele – actorii tragici, mai exact- aceștia din urmă purtau pantofi numiți „buskins” sau pantofi cu platforma ridicată. Era chiar o diferență între ce purtatu actorii pe scenă. Actorii cu roluri de tragedie purtau încălțăminte cu platforma, iar cei în roluri de comedie purtau șosete.
– Știai că sneakerșii poartă acest nume din cauza că nu fac zgomot? Pentru că talpa lor din cauciuc este ușoară, aceasta nu face zgomot în momentul când se pășește. To sneak (în engleză) înseamnă a se furișa.
– Audrey Hepburn ar putea fi creditată pentru introducerea „loaferilor” în modă. Ei bine, chiar dacă sunt considerați pantofi pentru bărbați, loaferii (pantofi cu tocul jos, fără șiret, asemănători mocasinilor) sunt populari și în rândul femeilor, datorită stilului abordat de Audrey Hepburn în filmul „Funny Face”, 1957.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE