10.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPing-pong între USR PLUS şi PNL: Înţepături „la vedere” între cei doi...

Ping-pong între USR PLUS şi PNL: Înţepături „la vedere” între cei doi viceprimari ai Braşovului. Tema: Amural

O nouă controversă apare în spaţiul public, în legătură cu Asociaţia Amural şi parteneriatele pe care le are… sau nu, cu Primăria Braşov pentru utilizarea unor spaţii aflate în patrimoniul municipiului. După o perioadă de două luni în care asociaţia a utilizat catacombele de După Ziduri pentru a organiza Braşov Underground Museum (BUM), un loc unde s-a perceput taxă de intrare, fără ca nici municipalitatea şi nici ONG-ul să ea o explicaţie clară a parteneriatului juridic dintre cele două, o altă situaţie apare în peisaj.

Festivalul s-a desfăşurat în weekend, în mai multe locuri publice

În ultimul weekend, la Braşov a avut loc Festivalul Amural, un eveniment cofinanţat de Primăria Braşov. Printre spaţiile unde au avut loc evenimente s-au numărat, din nou, catacombele, dar şi cinematograful Popular, aflat de mai mulţi ani în şantier. Reparaţiile capitale suferite de clădirea cinematografului sunt finalizate, însă recepţia nu a fost făcută. Chiar şi aşa, acolo au avut loc evenimente din programul festivalului. Având în vedere experienţa BUM, în urma căreia nimeni din primărie nu poate spune exact pe baza căruit document legal a intrat Asociaţia Amural în catacombe pentru organizarea unei expoziţii şi cine a dat cheia acelui spaţiu, am întrebat Primăria Braşov şi despre utilizarea, pe parcursul festivalului de weekend, atât a spaţiului subteran de După Ziduri, cât şi a Cinematografului Popular, a cărui recepţie nu s-a făcut până acum.

Flavia Boghiu: „Administrarea patrimoniului este la viceprimarul Sebastian Rusu”

Un răspuns clar ori nu există, ori nimeni nu vrea să îl dea, preferând să păstreze ping-pong-ul între USRPLUS şi PNL. Viceprimarul Flavia Boghiu, răspunzătoare de proiectele culturale cofinanţate de primărie – deci inclusiv de relaţia cu Asociaţia Amural, a făcut imediat trimiterea la colegul său, viceprimarul Sebastian Rusu, spunând că el este răspunzător de Patrimoniu. „Administrarea patrimoniului (Serviciul Public Administrare Patrimoniu şi Urbanism Co-mercial – SAPUC) este în administrarea domnului viceprimar Sebastian Rusu. Cred că este mult mai în măsură să vă răspundă la întrebările astea. Nu aș vrea să vorbesc în numele dumnealui”, a spus Flavia Boghiu. Viceprimarul USRPLUS a continuat spunând că nici partea de investiţii nu se află în coordonarea sa – asta în ciuda faptului că în trecut nu a avut nicio problemă să vorbească despre stadiul de finalizare a lucrărilor de la Cinema Popular. „La fel, cu Serviciul Investiții și legat de recepția amplasamentului, nu pot să răspund în numele dumnealui. Eu, ce pot să vă spun, este că gestionez partea de finanțare a evenimentelor culturale, adică ceea ce ține de contactul cu operatorul de cultură, de activitățile care se desfășoară. Acestea sunt în atribuțiile mele. În ceea ce privește ocuparea domeniului public, administrarea patrimoniului, dreptul de liberă trecere, țin de atribuțiile domnului viceprimar. El este în măsură să vă răspundă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Sebastian Rusu: „Ar trebui să ştie, la dânsa în birou stau toată ziua cei de la Amural”

Nici viceprimarul Sebastian Rusu nu a făcut lumină în acest caz. În plus, nici el nu s-a lăsat mai prejos când a venit vorba de „înţepături”, ci a subliniat că ar trebui să ştie mai bine cum este cu ocuparea spaţiilor publice de către ONG, pentru că „la dânsa în birou stau toată ziua cei de la Amural”. „La Popular nu sunt recepționate lucrările, constructorul este cel care are în posesie cheile și către care Primăria a predat amplasamentul. Muzeul BUM a fost deschis (în timpul festivalului, n.n) în baza parteneriatului cu Primăria pentru acest eveniment, pe câteva zile ca și celelalte locații (turnurile, n.n). Amural are un contract pe finanțarea obținută de la Primărie, au avut contract pe acest eveniment. La Popular probabil s-au înțeles cu constructorul în baza contractului… Nu știu cum au făcut ca nu m-a întrebat nimeni pe mine”, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE