11.6 C
Braşov
AcasăMagazinSacrificii: „Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți“

Sacrificii: „Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți“

l „Ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii“

Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România, a vorbit recent într-un interviu pentru Impact.ro despre cariera sa și despre cât de mult a trebuit să muncească pentru a avea o bătrânețe decentă.
„Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți. Eu ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii. Exceptând teatrul unde leafa era leafă a trebuit să te zbați să mai faci ceva, să joci într-un serial… A trebuit să fac multe alte lucruri, să muncesc aproape non-stop. Aici am avut norocul să am și o parteneră care nu se plângea niciodată, era conectată la tot ceea ce trebuia să facem ca să și lăsăm ceva în urmă”, a spus Alexandru Arșinel.
„Stela Popescu era total conectată la efort, nu se plângea niciodată. Plecam la 4 dimineața la Pașcani, era în poartă, mă aștepta. Avea o dorință de a face asta permanent. Nu, nu suntem suficient de prețuiți pentru ceea ce facem și încercăm să facem, nu suntem suficient respectați și apreciați. Primarii și toți cei care trec pe la conducerea noastră nu ne bagă în seamă, nu au respect mare față de artiști”, a povestit actorul.
Majoritatea actorilor au salarii mici la începutul carierei, iar pentru a ajunge la o răsplată semnificativă pentru arta lor este nevoie să muncească în mai multe locuri în același timp sau „să se laude” cu ani de experiențe remarcabile.
„Numai de muncă nu trebuie să ne plângem, trebuie să ne plângem de răsplată, pentru că munca nu ne sperie pe noi, actorii. Trăim viața de toate zilele așa cum trăim un rol pe scenă, se oprește când se termină piesa. În viața privată nu se termină niciodată, doar când se încheie pur și simplu, suntem mereu conectați la ceea ce se întâmplă cu viața de pe scenă”, a mai spus Alexandru Arșinel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE