14.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLicitații pentru reatribuirea locurilor de parcare

Licitații pentru reatribuirea locurilor de parcare

Primăria a reluat licitaţiile pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă în cartierele orașului. Sâmbătă au avut loc licitaţiile pentru zona cuprinsă între str. Brândușelor nr. 3, 5, 7, 9, 11, 13 și Bulevardul Alexandru Vlahuță nr. 51 – 65 nr. impare, iar de marţi, procedura se mută la locurile cuprinse între str. I.L.Caragiale nr. 2, 4, 6, 6A, 8, 10, Str.Zizinului nr. 39-67 nr. impare și str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, Bulevardul Alexandru Vlahuță nr. 1 3,21,35,39, inclusiv str. Ștefan cel Mare, str. Ion Slavici și str. Alexandru Sahia. Licitaţia va avea loc de la ora 17.00. În 2 septembrie, joi, tot de la ora 17.00, vor fi licitate locurile din zona cuprinsă între str. I.L Caragiale nr. 1, 3, 5, 9, 11, 13, 15, str. Zizinului nr.15-37 str. Brândușelor nr. 8-18, inclusiv str. Ion Creangă, str. Iasomiei și str. Ovidiu.

1.750 de lei, cel mai scump loc de parcare, în Bartolomeu

Începând din 16 august au avut loc patru licitații de reatribuire a locurilor disponibile din Centrul istoric, Centrul Nou II, Poiana Brașov, Șchei și Bartolomeu, în cursul cărora au fost redistribuite aproximativ 200 de locuri de parcare. Cel mai scump abonament licitat a fost în Bartolomeu, unde de la prețul de pornire de 144 de lei pe an s-a ajuns la 1.750 de lei. Prețul de pornire al unui loc de parcare este între 120 și 156 de lei anual, în funcție de zonă. În acest moment, Primăria Brașov are în evidență 44.400 de locuri de parcare dintre care, la începutul perioadei de reatribuire, erau ocupate 39.425.

Documente pentru ocuparea unui loc de parcare de reşedinţă

Parcările se reşedinţă se acordă în baza unui dosar înregistrat la Primărie, care trebuie să cuprindă o cerere, documente privind domiciliul/reşedinţa (copie B.I./C.I. sau actul de proprietate, contract de închiriere în imobilul aparţinând asociaţiei de proprietari/locatari, act de donaţie sau moştenire) şi copie după Certificatul de înmatriculare al autovehiculului deţinut în proprietate sau în folosinţă. În cazul autovehiculului deținut în folosință solicitantul trebuie să depună documentele privind dreptul de folosinţă (utilizare) al autovehiculului, respectiv contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat în formă autentică (cu excepţia rudelor de gradul I. În funcție de situație, solicitanții mai trebuie să depună la dosar certificat de încadrare într-o grupă de handicap (dacă e cazul), dovadă că este veteran de război, membru A.F.D.P.R. sau beneficiar al prevederilor Legii 189/2009 sau orice alte documente care dovedesc încadrarea în prevederile unor alte acte normative și Hotărâri ale Consiliului Local Brașov (dacă este cazul); cuponul de pensii (soţ-soţie) pentru acordarea reducerii în cazul pensionarilor (dacă este cazul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE