1.4 C
Braşov
AcasăNationalCopiii vor fi vaccinați în școli

Copiii vor fi vaccinați în școli

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid-19, a anunțat că autoritățile o să demareze activitățile de vaccinare în unitățile școlare, odată cu venirea noului an școlar.
În unitățile unde se va putea, se vor deschide cabinete de vaccinare, iar în altele se vor utiliza echipe mobile, ce se vor prezenta după ce la nivelul școlii se vor face niște liste cu cei care doresc să se vaccineze, angajaţi din învăţământ, elevi, dar şi rude ale acestora.
„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranţă unităţi de învăţământ unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul unităţii de învăţământ şi, de asemenea, foarte probabil că în majoritatea cazurilor – acolo, de pildă, unde unitatea de învăţământ are în proximitate un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă ieri, într-o conferinţă de presă.
Astfel, echipele mobile vor reprezenta „principala logistică” care va asigura procesul de vaccinare în şcoli la sate și la orașe, potrivit medicului. Valeriu Gheorghiță a mai spus că minorii se pot prezenta însoţiţi de reprezentanţii legali şi se pot prezenta „împreună cu cei din familie”, acesta întărind faptul că este importată imunizarea la nivelul familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE