1.4 C
Braşov
AcasăMagazinAna Maria Popescu: „Și dacă e să-mi reproșez ceva din ce...

Ana Maria Popescu: „Și dacă e să-mi reproșez ceva din ce s-a întâmplat la aeroport este tonul, dar mesajul rămâne același”

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică în proba de spadă la Tokyo, a fost invitata lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea săptămânală „Prietenii lui Ovidiu”, unde sportiva a explicat motivele pentru care la întoarcerea în țară, la aeroport, l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak, informează gsp.ro.
După ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint în proba de spadă, Eduard Novak a declarat: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur”.
La întoarcerea în țară sportiva a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului și Sportului. În emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” spadasina a spus că gestul ei de revoltă a fost pentru că mereu a fost „la alte sporturi”. „Nu am vrut să-i reproșez ceva personal domnului ministru. Sportul acesta românesc e băgat în seamă o dată la patru ani. Acolo a fost revolta mea cea mai mare. Unele sporturi, nu doar scrima. Rubrica alte sporturi, care trăiește din patru ani de zile… Eu mereu am fost la alte sporturi”, a spus Ana Maria Popescu.
Spadasina a mai spus că este furioasă pentru că nu vrea ca cei mici, care vor să practice scrima, să sufere, în loc să se bucure de sport și că regretă tonul pe care l-a folosit. „Știu că au curs râuri de cerneală pe acest subiect. Pe deoparte mă bucur că s-a vorbit de sport, nu mă bucur că am folosit acel ton. Și dacă e să-mi reproșez ceva din ce s-a întâmplat la aeroport este tonul, dar mesajul rămâne același. Simțeam că trebuie să ridic tonul ca să mă fac auzită și să-mi înghit lacrimile”.
„Niciodată nu am spus ceva despre mine, dar nu vreau ca acei copii pe care îi avem în sală să mai sufere. Eu pentru ei cer, pentru ei urlu, nu vreau ca ei să mai treacă prin ce-am trecut noi. Prin costume îngălbenite de vreme și împrumutate de la colegii mai mari. Prima mea mască am primit-o de la un coleg de-al tatălui meu care făcuse scrimă în tinerețe. Și astăzi se întâmplă la fel!”, a mărturisit Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu, despre gluma legată de Cristi Borcea

În cadrul conferinței de pe aeroport, Ana Maria Popescu a făcut și o referire la Cristi Borcea, în glumă, în momentul în care a observat numărul mare de reporteri. „Mulți n-au înțeles nici gluma mea de la aeroport cu domnul Borcea. Mi-am dat seama ulterior că nu multă lume știe episodul. În anul 2015, când noi alergam în echipă să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ne-am întors cu o medalie de bronz chiar de la o Cupă Mondială de la Rio. Era doar o medalie de bronz, nimic extraordinar. În momentul în care am aterizat la București și s-au deschis ușile aeroportului și am văzut atâtea camere și atât de mulți reporteri, ne-am speriat. Pentru că niciodată scrima nu prezenta atâta interes pentru media. Nu înțelegeam de unde atâta interes. În acel moment unul dintre jurnaliștii care ne-a fost alături de cele mai multe ori a apărut din mulțime și ne-a spus că nu sunt pentru noi și vine domnul Borcea. Erau multe televiziuni care nu aveau redacții de sport. Atunci, când noi am atras atenția unui jurnalist au venit și ceilalți crezând că suntem importante și a rămas acea glumă cu domnul Borcea”, a explicat Ana Maria Popescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE