11.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovGhimbav: Primele curse vizate, către Germania și Israel

Ghimbav: Primele curse vizate, către Germania și Israel

Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, a venit cu noi detalii privind finalizarea Aeroportului Brașov. Într-o emisiune realizată de Ziarul Financiar el a declarat că Aeroportul va fi finalizat în 2022, după ce va fi construit turnul de control virtual. Reamintim că Adrian Veștea i-a solicitat lui Ludovic Orban 100 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor iar Florin Cîțu nu a confirmat vreo sumă. Lucrările la turnul virtual durează 14 luni, potrivit licitației lansate de Consiliul Județean.
„Aeroportul va fi gata până la finalul acestui an dacă nu apar probleme cu lucrările. Mai este componenta de radionavigaţie pe care o vom implementa până anul viitor când obiectivul va deveni operaţional. Avem finalizată pista, căile de rulare, balizajul, canalizarea pluvială, terminalul, care este al treilea ca mărime din ţară după Otopeni şi Cluj” a spus preşedintele Consiliului Judeţean.
El a subliniat că sunt vizate cât mai multe curse aeriene către Germania, având în vedere investitorii locali dar şi către Israel sau alte destinaţii, în funcţie de cererea din piaţă.
„Avem evaluări făcute, o evoluţie a numărului de pasageri iar acest aeroport va fi concesionat. Estimările erau pentru a ajunge la un milion de pasageri anual, însă aceste estimări au fost acum influenţate de pandemie. Odată ce vom ajunge la un milion de pasageri, va urma o extindere. Pentru început vom opera în regie proprie aeroportul. Va exista o licitaţie în acest sens iar noi pregătim documentaţia“, a subliniat Adrian Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE