6.2 C
Braşov
AcasăSportSerie echilibrată: Reacții după tragerea la sorți a programului Ligii a 3-a

Serie echilibrată: Reacții după tragerea la sorți a programului Ligii a 3-a

Autor: Adi MARICA

l Tibi Ghioane, Petre Lucian și Ciprian Anghel, antrenorii echipelor brașovene de Liga a 3-a, au planuri mari pentru noul sezon

La Casa Fotbalului a avut loc, ieri, tragerea la sorți a calendarului competițional al noii ediții de Liga 3, sezonul 2021-2022. Toate cele trei echipe brașovene din Seria a5-a, ACS SR Brașov, Cetate Râșnov și ACS Kids Tâmpa, vor juca în prima etapă în deplasare. Astfel, SR Brașov va juca cu Sepsi OSK 2, Cetate Râșnov la Pucioasa, iar Kids Tâmpa va întâlni pe KSE Tg. Secuiesc. Sezonul de Liga 3 ediția 2021/2022 are trei faze, noutatea fiind introducerea play-off-ului și play-out-ului. În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație. Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută Noul sezon de Liga 3 este programat să aibă startul la 28 august.

SR Brașov, test cu Sepsi OSK 2

ACS SR Brașov și Sepsi OSK 2 se vor duela, astăzi, de la ora 18.00, la Tărlungeni într-un meci amical. Acest joc de pregătire a fost stabilit înaintea tragerii la sorți a programului din Seria a 5-a. Chiar dacă cele două echipe se vor întâlni în prima etapă a sezonului, antrenorii Tibi Ghioane, respectiv Sandu Andrași, au decis să nu anuleze amicalul de la Tărlungeni.

Tibi Ghioane: „Serie echilibrată“

Antrenorul Tibi Ghioane, cel care alături de Robert Elek și Ioan Naghi, se ocupă de pregătirea echipei brașovene, spune că obiectivul este accederea în play-off. „Asta e, jucăm de două ori cu Sepsi OSK 2. Nu amicalul de miercuri este important, ci jocul din prima etapă. Nu cunosc echipele noi din această serie, FC FC Hermannstadt 2 sau Pucioasa, dar cred că este o serie echilibrată. Cu toții ne dorim să ajungem în play-off“, a spus Tibi Ghioane. Sandu Andrași, fostul mare atacant al stegarilor, este din această vară antrenorul principal al celor e la Sepsi OSK 2. „Dacă știam că jucăm în prima etapă cu SR Brașov, cu siguranță nu luam acest amical de la Tărlungeni. Vom folosi acest joc de pregătire ca un antrenament, apoi sper să ne punem la punct pentru jocul din prima etapă când vom juca pe puncte. Seria este una echilibrată, dar eu o văd pe AFC Odorheiul Secuiesc principala favorită la primul loc. I-am văzut, au o echipă cu jucători experimentați, dar și condiții excelente“, a spus Andrași.

Ciprian Anghel: „Este un program ok“

În prima etapă din C5, ACS Kids Tâmpa va juca, în deplasare, cu KSE Tg. Secuiesc. Cele două echipe se cunoc foarte bine pentru că s-au întâlnit și în ediția trecută de campionat. „Este un program ok, importnat este să adunăm cât mai multe puncte, pentru că nu mai vrem să trăim emoțiile din finalul sezonului trecut. Ne dorim să ne clasăm în partea superioară a clasamentului și , de ce nu, să prindem play-off-ul“, a spus Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii echipei brașovene.

Petre Lucian: „Să rămânem pe linia de plutire“

După o vară agitată, cu multe probleme, cei de la Cetate Râșnov vor continua în Liga a 3-a însă cu un buget diminuat drastic. Chiar și așa, Petre Lucian a reușit să închege o echipă cu mixt de jucători tineri, dar și fotbaliști experimentați. „În acest moment sunt cenușăreasa seriei, dar sperăm să fim surpriza plăcută. Important este să rămânem pe linia de plutire după toate evenimentele din această vară“, a spus Petre Lucian. În prima etapă a campionatului, Cetate Râșnov va juca în deplasare la FC Pucioasa.

Liga 3, Seria 5 – Programul turului

Etapa 1

ODORHEIU SECUIESC – CS BLEJOI
FC PUCIOASA – CETATE RÂŞNOV
KSE TG. SEC. – ACS KIDS TÂMPA
SEPSI OSK 2 – ACS SR BRAŞOV
HERMANNSTADT 2 – CSO PLOPENI

Etapa 2

CS BLEJOI – CSO PLOPENI
ACS SR BRAŞOV – HERMANNSTADT 2
ACS KIDS TÂMPA – SEPSI OSK 2
CETATE RÂŞNOV – KSE TG. SEC.
ODORHEIU SEC. – FC PUCIOASA

Etapa 3

AS FC PUCIOASA – CS BLEJOI
KSE TG. SEC. – ODORHEIU SEC.
SEPSI OSK 2 – CETATE RÂŞNOV
HERMANNSTADT 2 – KIDS TÂMPA
CSO PLOPENI – ACS SR BRAŞOV

Etapa 4

CS BLEJOI – ACS SR BRAŞOV
ACS KIDS TÂMPA – CSO PLOPENI
CETATE RÂŞNOV – HERMANNSTADT 2
AFC ODORHEIU – SEPSI OSK 2
FC PUCIOASA – ACS KSE TG. SEC.

Etapa 5

KSE TG. SECUIESC – CS BLEJOI
SEPSI OSK 2 – FC PUCIOASA
HERMANNSTADT 2 – AFC ODORHEIU
CSO PLOPENI – CETATE RÂŞNOV
ACS SR BRAŞOV – KIDS TÂMPA

Etapa 6

CS BLEJOI – KIDS TÂMPA
CETATE RÂŞNOV – ACS SR BRAŞOV
AFC ODORHEIU – CSO PLOPENI
FC PUCIOASA – HERMANNSTADT 2
ACS KSE TG. SEC.– SEPSI OSK 2

Etapa 7

SEPSI OSK 2 – CS BLEJOI
HERMANNSTADT 2 – KSE TG. SEC.
CSO PLOPENI – FC PUCIOASA
ACS SR BRAŞOV – AFC ODORHEIU
ACS KIDS TÂMPA – CETATE RÂŞNOV

Etapa 8

CS BLEJOI – CETATE RÂŞNOV
ODORHEIU SECUIESC – KIDS TÂMPA
FC PUCIOASA – ACS SR BRAŞOV
KSE TG SECUIESC – CSO PLOPENI
SEPSI OSK 2 – HERMANNSTADT 2

Etapa 9

HERMANNSTADT 2 – CS BLEJOI
CSO PLOPENI – SEPSI OSK 2
ACS SR BRAŞOV – KSE TG SEC.
ACS KIDS TÂMPA – FC PUCIOASA
CETATE RÂŞNOV – ODORHEIU SEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE