5.6 C
Braşov
AcasăSportHochei: Corona Brașov a fost exclusă din Erste Liga

Hochei: Corona Brașov a fost exclusă din Erste Liga

l „Cât timp Erste Liga va avea o conducere numită politic, aceasta este o competiţie neserioasă şi neinteresantă“, spune Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona

Corona Braşov nu va mai juca în Erste Liga, după ce Federaţia Maghiară de Hochei a anunțat că a respins cererea de înscriere a clubului braşovean. „Biroul Federal al Federației Maghiare de Hochei pe Gheață a decis, marți, excluderea echipei Corona Brașov din Liga Erste. Asta în ciuda votului echipelor, care săptămâna trecută au decis ca „lupii” (finaliștii competiției sezonul trecut și campionii „en-tirre” ai României) să continue în competiție. Astfel, echipa noastră va participa în Campionatul național al României, Cupa României și Cupa Continentală. Campionatul național al României va alinia la start un număr de 8 echipe, iar programul competițional va fi decis în perioada următoare“, precizează clubul brașovean. Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona, a fost surprins de decizia șefilor Federației maghiare de hochei pe gheață.
„Am rămas surprins de decizia Biroului Federal al federaţiei maghiare, unde credeam că avem cel puţin un prieten, vicepreşedintele Kovacs Zoltan. Săptămâna trecută, la votul echipelor, 5 au votat pentru Braşov. Acum, în Biroul Federal, au fost 9 membri, plus 2 reprezentanţi ai echipelor. Doar Debrecen ne-a ţinut partea şi le mulţumesc. Ferencvaros s-a abţinut. Până la urmă, nu ştiu de ce s-a mai supus la vot. Ni s-a transmis că nu am depus documentaţia în termen. Noi am respectat termenul, am trimis documentația completă până la 1 august. Nu am putut trimite documente până la 7 iunie, pentru că trebuie să respectăm decizia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi am aşteptat să primim acordul Biroului Federal. Este clar că nici celelalte echipe din România nu vor putea participa în Erste Liga. S-a votat în bloc, în unanimitate acest lucru în Biroul Federal. La Miercurea Ciuc e o problemă delicată. Nu ştiu dacă îşi va putea permite cineva, inclusiv ministrul Novak, pentru ca Sport Club sau Gheorgheni să poată juca. Noi am plătit deja taxa de înscriere, sperăm că o vor returna. Probabil că s-au săturat cei de la Erste Liga să facă tot ce pot să ne scoată în sferturi sau în semifinale, au făcut-o de la începutul sezonului. Probabil se şi tem, pentru că, cel puţin noi şi Miercurea Ciuc am fost mai mereu printre echipele de top din ligă. De acum, din punct de vedere al Braşovului nu mai contează. Dar, cât timp Erste Liga va avea o conducere numită politic, în frunte cu managerul Attila Somogyi şi secretarul Levente Sipos, va deveni o competiție neserioasă şi neinteresantă pentru nici o ţară din această zonă. Corona are contracte cu jucătorii, sunt inclusiv trei stranieri care au semnat şi care vor fi anunţaţi în perioada următoare. Neparticiparea în Erste Liga va aduce o economie la bugetul local. Dacă e cineva interesat, toţi jucătorii Coronei au clauză de reziliere de 30.000 de euro. În zilele următoare, va fi anunţat programul Ligii Naţionale, noul sistem având un număr suficient de meciuri care să ajute jucătorii Naţionalei să se pregătească pentru Campionatul Mondial, unde vom încerca să facem o figură frumoasă. Apoi, Corona va avea în septembrie Cupa Continentală, la Braşov şi, mai mult ca sigur vom merge în turul următor, care se va juca la Amiens. În noiembrie, Naţionala de seniori va avea un Challenge Cup în Polonia, apoi, în decembrie e Campionatul Mondial U20 la Braşov. Tot în decembrie avem şi Cupa României la seniori, iar în februarie va fi un nou Challenge Cup pentru Națională. Deci meciuri vor fi”, a spus Cernica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE