0.5 C
Braşov
AcasăSportMarius Gălățanu crește campionii de mâine ai Brașovului

Marius Gălățanu crește campionii de mâine ai Brașovului

Brașoveanul Marius Gălățanu a fost numit antrenor la secția de scrimă a CSM Corona Brașov. Marius Gălățanu și va antrena grupele de copii, cadeți și juniori la sabie, în cadrul secției de scrimă Corona Brașov.
  „Îmi doresc să reînnod tradiția scrimei de mare performanță la Brașov. Școala CS Tractorul a dat României o pleiadă de sportivi și antrenori de mare calibru și îmi doresc ca acest palmares, acum, al Coronei Brașov, să fie îmbogățit cu noi și noi reușite la cel mai înalt nivel”, declară Marius Gălățanu, care va fi secondat de brașoveanca Diana-Elena Crețu, campioană națională de juniori în 2015 și fostă componentă a lotului din Centrul Olimpic de Cadeți și Juniori sabie feminin. „O cunosc de când îmi era elevă, de când o pregăteam ca sportivă, și am apreciat la ea, întotdeauna, perseverența și seriozitatea de care a dat dovadă. Diana Crețu are abilitatea de a lucra intens cu sportivii, în timp ce păstrează o atmosferă plăcută și relaxată, foarte importantă în cadrul grupelor de vârstă de categorie mică”, spune antrenorul brașovean. 

Marius Gălățanu a reușit ca antrenor, prin sportivii pregătiți de el, obținerea a numeroase medalii la campionatele europene și mondiale de cadeți, juniori și tineret. În 2018, sportivul său, Andrei Pastin a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de cadeți și Juniori de la Verona, în 2018. Născut și crescut în Brașov, Marius a debutat ca sportiv la Clubul Sportiv Tractorul Brașov, iar apoi, în paralel cu urmarea Facultății de Educație Fizică și Sport de la Iași, a devenit antrenor secund la Centrul Olimpic de Cadeți și Juniori – sabie feminin și masculin de la Iași și antrenor la CSM Iași. Ulterior, a ajuns antrenor la Centrul Olimpic de Cadeți si Juniori – sabie masculin de la Brașov, precum și antrenor la CSM Brașov. Din 2018 a munca de antrenor în Germania, la CTG Koblentz.  În 2020, Marius s-a întors în țară și, de atunci, alături de un alt brașovean, campionul olimpic Rareș Dumitrescu, antrenează lotul olimpic al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE