4.2 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov SR – Viitorul Pandurii 2-2: Explicațiile lui Ilie Stan după...

FC Brașov SR – Viitorul Pandurii 2-2: Explicațiile lui Ilie Stan după cele patru schimbări făcute la pauză

Autor: Adi MARICA

l Nemulțumit total de jocul echipei din prima parte a meciului cu gorjenii, Ilie Stan a făcut patru schimbări la pauză!
l „Le-am spus băieților că, dacă aș putea, aș schimba, cu două – trei excepții, toți jucătorii! “, a spus Ilie Stan

Primul meci al celor de la FC Brașov Steagul Renaște în Liga a 2-a, cel cu Viitorul Pandurii, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Brașovenii au început jocul timorați, iar gorjenii, chiar dacă au pierdut câțiva jucători de valoare în această vară, au părut mai echipă și au profitat din plin de gafele din defensiva gazdelor. Brașoveanul Mitrică, cel mai bun jucător al oaspeților, a deschis scorul în minutul 16, după o degajare a portarului Moga! Mitrică s-a distrat cu fundașii brașoveni și a înscris pe lângă portarul Lungu ieșit neinspirat dintre buturi. Pe finalul primei reprize, oaspeții au dat lovitura prin Baican, după un corner executat de Dulca (44). După prestația modestă a brașovenilor din prima repriză, lucrurile s-au schimbat radical în partea secundă. Ilie Stan a mutat curajos la pauză, atunci când antrenorul Brașovului a decis să facă patru modificări! Astfel, Motroc, Negrean, Ciopo și Mihalcea au fost înlocuiți de Sburlea, Iurcu, Horia Popa și Iorga. Mutările s-au dovedit inspirate. „Le-am și spus la pauză băieților că, dacă aș putea, aș schimba, cu două -trei excepții, toți jucătorii! Am fost inspirat“, spunea la final Ilie Stan. Tonul revenirii brașovenilor l-a dat fundașul central Alexandru Sabău, cel care a fost aproape de gol, după un corner executat de Dumbravă, dar un fundaș al gorjenilor a respins din fața porții. Același Sabău a reușit să marcheze un gol de senzație cu un șut de la circa 25 de metri la care portarul Moga a fost spectator (58). Horia Popa a reușit egalarea, servit ideal de Dumbravă (71), iar pe final brașovenii au ratat ocazii importante de a-și trece în cont prima victorie a sezonului. S-a terminat 2-2, un rezultat echitabil, după jocul prestat de cele două echipe pe Tineretului.

Ilie Stan: „Fotbalul e schimbător“

La finalul jocului, Ilie Stan și-a felicitat jucătorii pentru jocul din partea secundă.
„Cred că puteam să câştigăm cu 3-2 sau chiar 4-2. Dacă eram mai atenți în prima repriză și nu luam acele goluri copilărești poate era altceva. Fotbalul e schimbător. Important este că am făcut o repriză a doua excelentă, pe o căldură incredibilă. Am reușit să egalăm și am mai ratat încă 3-4 ocazii mari, totul pe fondul unui joc bun. Îi felicit pe jucători pentru prestația din partea secundă atunci când au jucat cu inima“, a spus Ilie Stan. Tehnicianul brașovean spune că echipa va arăta mai bine în cel mai scurt timp. „Dacă am mai fi avut la dispoziție două săptămână de pregătire am fi ajuns la un nivel bun din toate punctele de vedere. Asta este, o să reglăm lucrurile din mers“, a încheiat antrenorul brașovean.

Horia Popa: „E un prim punct“

Introdus la pauză, atunci când i-a luat locul lui Vlad Mihalcea, Horia Popa spune că rezultatul este unul bun ținând cont că echipa a revenit de la 0-2. „Ținând cont că am revenit de la 0-2 trebuie să rămânem cu partea pozitivă din acest meci. Jocul din partea secundă ar trebui să ne dea încredere pentru meciurile care urmează. Chiar nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat în prima repriză. E bine că am revenit, e un prim punct şi mergem cu încredere, etapa viitoare, la Brăila. Mă bucur că am marcat, dar vă spun sincer că era mai bine dacă ar fi câștigat echipa acest meci. Lotul este unul bun, iar antrenorul Ilie Stan este foarte implicat şi ne insuflă energie de pe margine“, a spus Horia Popa.
*La meci au asistat circa 300 de spectatori. În prima repriză, au fost câteva aplauze anemice la adresa jucătorilor, iar pe finalul primei reprize, la scorul de 0-2, aceștia au început să murmure  de nemulţumire. În partea secundă, golul lui Sabău, dar mai ales reușita lui Horia Popa de 2-2 i-a trezit pe spectatori, iar pe final aceștia au scandat în câteva rânduri, „Steagu!, Steagu!“
*La meci a asistat și primarul Allen Coliban, dar și câțiva consilieri locali. Lângă Coliban a stat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.
*Lovitura de start a meciului a fost dată de Petre Cadar, fostul mare jucător al lui FC Brașov. Cadar a urmărit apoi meciul de la oficială alături de președintele Ioan Mărginean. „Mi-a plăcut repriza a doua. Echipa mai are nevoie de 2-3 jucători de valoare“, a spus Cadar.
* Meciul dintre FC Brașov Steagul Renaște și Viitorul Pandurii Tg. Jiu a fost transmis în direct de DigiSport. Pe parcursul meciului, cei de la Digi au gafat afișând stema celor de la ACS SR Brașov (L3)!


FC Brașov Steagul Renaște – Viitorul Pandurii 2-2 (0-2)

Au marcat: Al. Sabău 58′, Horia Popa 71′ / Paul Mitrică 16′, Alex Băican 44′

FC Brașov: C. Lungu – M. Burlacu, Motroc (Sburlea 46′), Al. Sabău, Dumbravă – Iul. Roșu (Lascu 78′), Ghe. Anton, Negrean (Iurcu 46′) – Vl. Mihalcea (H. Popa 46′), Codrea, Ciopo (Rz. Iorga 46′)
Antrenor: Ilie Stan
Viitorul Pandurii: Moga – Buleică , Al. Băican, Core, Gogja (Gheban 70′) – Brînzan (Chelariu 59′), Vulpe – Al. Dulca (Copaci 70′), Cip. Rus (Vl. Rusu 70′), Mitrică – Dodoi (Gîrbiță 59′)
Antrenor: Cristian Lupuț
Arbitri: Robert Avram – Gheorghiță Bălan și Nicușor Marin – Cristina Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE