3.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovConsilierii PNL și PSD nu au aprobat proiectul pentru toate școlile: Doar...

Consilierii PNL și PSD nu au aprobat proiectul pentru toate școlile: Doar 10 școli intră deocamdată în programul „Fără lacăte pe curtea școlii”

l Poliția Locală și cea Națională nu au fost consultate, spun liberalii

Proiectul politic al USRPLUS Brașov, „Fără lacăte pe curtea școlii” a fost aprobat în ședința de Consiliu Local de ieri. Doar că nu în forma dorită de cei care au lucrat la acest proiect ci doar pentru 10 școli pilot, după care „mai vedem, mai discutăm”. Cei care s-au opus deschiderii tuturor școlilor din municipiu pe perioada vacanțelor și weekend-urilor au fost consilierii locali PNL și PSD. Dealtfel, deznodământul acesta era predictibil după ce viceprimarul Sebastian Rusu, președintele organizației municipale Brașov a PNL, a comentat subiectul în timpul conferinței sale de presă ( la partid ) care a avut loc înaintea ședinței de Consiliu Local.
„Nu avem nicio problemă că este proiectul politic al partenerilor noștri, și noi suntem de acord, dar lucrurile trebuiesc făcute cu mare atenție. Există o problemă de regulament și nu a existat o consultare cu Poliția Locală și cu Poliția Națională. În aceste locații vor avea loc diverse evenimente, sunt copii, se joacă, se împing unul pe altul, pot să intre oameni de rea intenție să facă diverse lucruri. Am vorbit cu șeful Poliției municipiului și cu cel al Poliției Locale că trebuie să existe o organizare, să prindă aceste obiective în activitatea de monitorizare, pentru că nu e totuna să-i dăm 30 de școli sau 10 școli. Am putea începe proiectul cu 10 școli și să îl facem perfectibil, să meargă din ce în ce mai bine. În regulamentul propus sunt cuprinse niște amenzi pentru directorii de școală care trebuiesc aplicate de Poliția Locală, chestiuni pe care noi nu le acceptăm și care nu sunt normale. Noi ne dorim acest proiect dar trebuie să înțelegem și noi și colegii de alianți că proiectele, când sunt făcute, trebuie gândite cap-coadă, studiate și analizate. Și poate trebuie să acceptăm la un moment dat că unii avem o experiență mai mare decât alții”, a declarat Rusu.
După ședința în care proiectul a fost aprobat parțial, primarul Allen Coliban a postat pe pagina lui de Facebook:
„Astăzi s-a aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local proiectul “Fără lacăte pe curtea școlii”.
Ce înseamnă asta? Curțile școlilor vor fi deschise pentru copii în weekend, în vacanțe și, acolo unde este cazul, după program, sub pază și în baza unor reguli de siguranță.
Cum a luat naștere acest proiect? Acest proiect a plecat din dorința cetățenilor de a deschide curțile școlilor pentru copii. În 2018, asociația Reactiv Braşov, prin David Sorin și Codrut Bucur, a strâns peste 8000 de semnături fizice pentru acest proiect și mă bucur că am reușit măcar în parte să ducem dorința lor la bun sfârșit. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă. Dacă pe vremuri puteam să ne jucăm în spatele blocului, astăzi mașinile au preluat mult din spațiul de joacă, iar pe stradă este evident lipsit de siguranță să ne lăsăm copiii să se joace. Astfel a reieșit necesitatea deschiderii curților școlilor în afara orelor de curs..
Ce s-a votat azi? Din păcate, deși proiectul propus de consilierii (cărora le mulțumesc pentru implicarea sinceră și profesionistă) USR PLUS includea 24 de școli care să intre în acest program, consilierii PNL și PSD au votat reducerea acestui număr la doar 10 şcoli. Asta înseamnă că mai puțini copii vor beneficia de acest proiect.
Ce urmează? În viitor, după implementarea lui în aceste 10 școli și după analiza impactului, ne vom lupta pentru a deschide și restul curților, micuții brașoveni având dreptul să se joace în siguranță, în cartierul lor.”

Școlile ale căror curți vor fi deschise:

– Colegiul Național „Áprily Lajos”, str. După Ziduri 3
– Școala Generală 3, str. Venus 1
– Școala Generală 5, str. Dr. Cantacuzino 3
– Școala Generală 8, str. Verii 2A
– Școala Generală 9 “Nicolae Orghidan”, corp A+B, str. Brazilor 18
– Școala Generală 11, str. Busuiocului 1
– Școala Generală 13, str. Olteț 12
– Școala Generală 14, Corp C, str. Fagurului 1
– Școala Generală 15, str Mihai Viteazul 100
– Școala Generală 31, str. Simeria 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE