3.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎncă doi ”speciali” demiși de Năsui. La Brașov!

Încă doi ”speciali” demiși de Năsui. La Brașov!

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat ieri că administratorii speciali pentru privatizare de la companiile brașovene Tohan și Carfil au fost demiși.
„Azi mai închidem două sinecuri. Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la Tohan și Carfil. Este categoria de sinecuri apărută în 2002 și care a dăinuit până azi. În teorie, acești administratori speciali ar fi trebuit să pregătească companiile de stat pentru privatizare. În practică, nu fac nimic. Dimpotrivă, își iau bani atât timp cât compania nu este privatizată. Tohan și Carfil sunt două companii de stat care au astfel de administratori „speciali”. Salariile lor erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună.
-De unde bani?
Din banii companiilor, care mai departe fac pierderi și generează datorii la stat. Datorii care sunt șterse periodic. Deci din banii noștri, ai contribuabililor.
-Cât de utili au fost acești administratori speciali pentru aceste două companii?
Tohan SA este pe pierderi. În 2020 a avut pierdere de 3.6 milioane de lei. Și are datorii la stat de peste 30 de milioane de lei.
Carfil SA este și ea pe pierderi, 11 milioane de lei în 2020 și are datorii de peste 15 milioane de lei, tot la stat.
La un moment dat va trebui să ne oprim cu toate sinecurile și toate categoriile „speciale”. În ministerul economiei și în companiile care au rămas la economie, reforma continuă. Trebuie să punem stop găurilor negre și companiilor de stat căpușate”, a anunțat Năsui pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE