10.3 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum îţi faci bucătăria mică să pară mai spaţioasă

(P) Cum îţi faci bucătăria mică să pară mai spaţioasă

Bucătăriile mici au de suferit adesea la nivel de amenajări interioare tocmai din cauza spațiului restrâns. Cum autorizațiile care implică modificări structurale nu se obțin ușor, uneori este important să găsești cele mai bune soluții de a-ți face bucătăria să pară mai spațioasă fără să intervii asupra pereților. Iată cum poți face acest lucru folosindu-te de amenajările interioare, fără a fi necesar să faci schimbări iremediabile.

Mobila de bucătărie poate schimba aspectul bucătăriei tale

Tipul mobilierului este punctul de plecare atunci când vrei să modifici aspectul bucătăriei tale. O mobilă de bucătărie de calitate cu dimensiuni potrivite camerei poate atrage atenția asupra modului de amenajare. În plus, dacă vorbim despre bucătării standard, cu module deja proiectate, vei vedea că acestea oferă senzația de continuitate, lucru care este important la nivel vizual. Mobilierul dispus pe una dintre laturile bucătăriilor crează impresia că spațiul este mai lung, în vreme ce dispunerea unei insule de bucătărie sau amenajarea mobilierului pe toate laturile va avea ca efect contractarea spațiului.

În plus, prin dispunerea corpurilor verticale de mobilier câștigi foarte mult spațiu la nivel inferior, iar acest lucru îți va aduce o senzație de ordine și de organizare care de cele mai multe ori echivalează cu impresia că spațiul este mai mare.

Culoarea deschisă a bucătăriei conferă mărime spațiului

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată că spațiul, sau mai bine zis percepția asupra lui, se poate modifica, din punct de vedere vizual, în funcție de culorile pe care le folosești. Ei bine, dacă vrei ca bucătăria ta să pară mai spațioasă, poți folosi culori cât mai deschise sau jocuri de nuanțe pastelate. Culorile deschise au rolul de a deschide spațiul, de a-l lumina și de a-l face să pară mai mare.

Culorile întunecate vor avea un efect invers, în sensul că oferă spațiului un aspect mai mic, mai închis, limitat, care nu este de dorit într-o bucătărie de dimensiuni foarte mici.

Folosește corpuri de iluminat cât mai simple

Iluminatul într-o bucătărie de mici dimensiuni ar trebui să fie cât mai simplu, dar de bun gust. Instalează pe cât posibil spoturi și aplice și evită lustrele lungi, pentru că acestea vor conduce către o micșorare a spațiului în plan vertical. Mai exact, camera va părea foarte mică și raportat la înălțime.

De asemenea, este recomandat să folosești lumină caldă în bucătărie, să optezi pentru tehnologie LED și să încerci să iluminezi toate zonele, pentru a crea un efect de mărire a camerei.

Perdelele

Bucătăriile moderne sunt destul de sofisticate din punct de vedere al decorațiunilor, însă există și lucruri pe care ar trebui să le păstrezi cât mai simple. Spre exemplu, perdelele albe, de dimensiuni mici, pot înlocui storurile, creând astfel imaginea unei bucătării puțin mai mari decât în realitate. Efectul se datorează în special luminii care se va reflecta în albul perdelelor, luminând în mod natural întreaga încăpere. Vei vedea că spațiul bucătăriei tale va părea mai amplu, dar și mai luminos.

Evită mobilierul masiv de bucătărie

Dacă bucătăria nu îți permite instalarea colțarelor, a canapelelor și a fotoliilor, acest lucru nu trebuie să constituie o problemă. Din contră, poți opta pentru mobilier de bucătărie care să aibă dimensiuni mai reduse, dar care să-ți permită totuși să te bucuri de spațiul bucătăriei tale pentru a prepara sau pentru a servi masa sau gustările.

Fiecare amenajare contribuie la optimizarea spațiului existent. Ia în calcul înainte de orice însă o eliberare a bucătăriei de lucrurile nefolositoare, pentru că de cele mai multe ori acestea utilizează spațiul în mod inutil. Ulterior, încearcă aceste schimbări și creează în bucătăria ta un spațiu de care să te bucuri cu adevărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE