-0.3 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: Sfaturi pentru a încuraja copiii să citească

Este bine să știți: Sfaturi pentru a încuraja copiii să citească

Copilul vostru asculta cu plăcere poveștile citite de părinți și bunici când era mic, dar acum ar putea să citească singur, dar nu o face? Există oare o modalitate de a însufla copilului tău plăcerea de a citi? Iată sfaturile pentru a aduce interes copiilor când merge vorba despre lectură:

Cartea nu este doar o datorie școlară

O greșeală de evitat este transformarea lecturii într-o obligație, determinând copilul să identifice cartea doar cu o datorie școlară: acesta este cel mai bun mod de a scoate plăcerea citirii din copil.

Nu vreau să citesc! Lăsați-l în pace, (poate) va trece

Dacă cartea face parte din obiceiurile familiei încă din copilărie, probabil că va fi mai ușor să-l “hrăniți” cu dorința de a citi chiar și atunci când copilul este mai mare.

O zi în săptămână mergeți la bibliotecă

Cu puțină voință și participarea părintelui nu este atât de greu de motivat și intrigat un copil spre lectură. O strategie excelentă este de a transforma întâlnirea cu cartea într-un moment special de a împărtăși cu părinții.

O mare descoperire: există și cărți care nu sunt impuse

În acest fel, mergând la bibliotecă, copilul poate să vadă, să atingă, să treacă și să descopere singur că există multe cărți de tot felul, alături de cele care probabil consideră o impunere pură a școlii (sau a mamei).

Citiți împreună cu voce tare

Pentru a ajuta copilul să citească o carte, trebuie să-i trezești senzația de o activitate distractivă și plăcută, și nu o datorie. Este, de asemenea, necesar să creați ocazii speciale, din rutina zilnică. Și nu uităm că lectura cu voce tare mereu stârnește interesul, și pătrunzi mai bine în esența cărții.

Un copil care citește este un copil sănătos

Memoria este unul dintre subiectele principale atunci când vorbim despre citit, cu atât mai mult cu cât discutăm despre copii și efectele benefice ale cititului asupra acestora.
Este cu adevărat important ca părinții să știe că memoria copiilor se dezvoltă extrem de mult în copilărie și acum este timpul perfect pentru ei că să îi aloce timp.
Faptul că lumea cărților le oferă situații, întâmplări necunoscute, personaje multiple și locuri noi, îi face pe aceștia să își activeze și mai mult conexiunile creierului și să le întărească. Ai grijă ca în acest sens, copiilor tăi să nu le lipsească din casă cărți noi și captivante, care să le ocupe timpul liber în cel mai benefic mod.

Lectura nu trebuie să fie obligație

Când copilul crește, contează mult cum cartea este prezentată de școală: obligațiunea la lectură ucide toată plăcerea. Aceasta este o lecție de reținut mereu, acceptând și faptul că pentru o perioadă copilul dvs. poate să nu-și dorească să citească o carte, chiar dacă ești un mare cititor. Astfel lectura poate deveni pentru copil obiceiul de succes. Acesta își va dezvolta vocabularul, va ști cum corect să-și formuleze ideile, și va avea dorința să cunoască cât mai mult și să comunice cât mai bine și convingător.

Articolul precedentCeaiul de coji de rodie scade colesterolul
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE