4.6 C
Braşov
AcasăSportHANDBAL FEMININ: N-au ajuns în semifinale

HANDBAL FEMININ: N-au ajuns în semifinale

Autor: George ANDREI

l Franța a întrerupt seria frumoasă a naționalei noastre, la Europeanul de tineret. Jucăm pentru locurile 5-8

Echipa națională de tineret a României a pierdut, miercuri, al doilea meci al său din grupa principală II a Campionatului European U19, de la Celje (Slovenia), 27-31 (14-12) cu Franța. Rezultatul le împiedică, astfel, pe tinerele tricolore să acceadă în semifinalele competiției, urmând a juca în continuare pentru locurile 5-8.
Cea mai bună marcatoare a României a fost, din nou, fosta jucătoare a Coronei Brașov, Alicia Gogîrlă, care a reușit 13 goluri, 2 dintre ele venind din lovituri de la 7 metri. Brașoveanca Rebeca Necula (CSM Slatina) și-a făcut și ea loc, cu 3 reușite, pe o listă a marcatoarelor din care au mai făcut parte Oana Borș (6), Corina Lupei (3), Ștefania Stoica (1) și pivotul Coronei, Sarah Darie (1). Tot de la gruparea brașoveană, sub tricolor au mai evoluat miercuri centrul Raissa Marin și portarul Raluca Rădoi, aceasta din urmă având un procentaj al intervențiilor de 26%, cu 9 parade reușite din 36 de șuturi.

Primul meci din turneul pentru locurile 5-8 va avea loc vineri, de la ora 15.45 (ora României), împotriva Germaniei. Odată cu pătrunderea în primele opt echipe ale Campionatului European, fetele antrenate de Horaţiu Paşca au reuşit un turneu bun şi au obţinut calificarea la Campionatul Mondial, făcând un salt faţă de ediţia din urmă cu doi ani.
„Din păcate, în repriza a doua nu am reușit să menținem un nivel ridicat în apărare și am permis Franței să marcheze câteva goluri ușoare, care până la final au cântărit greu în economia jocului. Îmi pare rău, cred că am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu oricine. O mai mare concentrare sau o mai multă experiență ar fi fost benefică pentru noi. Trebuie să depășim acest moment repede, pentru că ne mai așteaptă încă două jocuri. Nu ne mai putem gândi la locurile 1-4, în schimb ne dorim foarte tare să reușim să obținem măcar locul 5”, a declarat selecționerul Horațiu Pașca, la finalul partidei cu Franța, pentru site-ul oficial al Federației Române de Handbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE