11.1 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Lăptișorul de matcă, o mină de aur pentru sănătate

Sfat Expres: Lăptișorul de matcă, o mină de aur pentru sănătate

Lăptişorul de matcă este cel mai valoros produs apicol care întăreşte imunitatea şi prelungeşte tinereţea. Nu numai că previne şi tratează o serie de afecţiuni, dar are şi un rol important în regenerarea organismului, fiind considerat pe drept cuvânt, elixirul tinereţii.

Un superaliment

Este bogat şi în carbohidraţi, grăsimi şi acizi organici (acizi graşi nesaturaţi superiori, în special Omega3). În afară de apă, conţine 14-18% substanţe proteice, 9-10% zahăr, 1,7-5,7% grăsimi, factori de creştere, microelemente şi vitamine, fosfolipide, procursori hormonali şi factori de creştere alături de enzime şi microelemente precum: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu, Mn. Lăptişorul de matcă este singurul produs natural care conţine substanţa 10 HDA acid, fapt ce transformă lăptişorul de matcă într-un superaliment. Acest ingredient miraculos pe care ni-l oferă albinele are un efect curativ valoros în astmul bronşic, boli hepatice, boli dermatologice, fracturi şi probleme osoase/articulare. Contribuie, în mare măsură, la stimularea sistemului imunitar. Are un rol deosebit în metabolismul celular, reduce colesterolul din sânge, este util în digestie, pentru combaterea insomniei, a anemiei şi refacerea glandelor cu secreţie internă. Extern, se utilizează în unele afecţiuni dermatologice (eczeme supurante, zona Zoster şi lupus eritematus). Acţiunea lăptişorului de matcă în tratarea infecţiilor este binecunoscută. Substanţa este un foarte puternic antiseptic, distruge bacteriile, anumite ciuperci şi protozoare. Ajută la buna funcţionare a creierului, la adaptarea la somn şi induce un somn bun. Într-un cuvânt, este o mină de aur pentru sănătate

Revigorează mintea şi trupul

Printre cele mai spectaculoase efecte ale lăptişorului de matcă se numără acela al regenerării organismului. Cercetările au demonstrat că întinereşte, creşte vigoarea şi menţine sănătatea generală. Poate fi consumat de către orice persoana nealergică, indiferent de vârstă şi sex. Este un preparat ideal pentru adepţii alimentaţiei naturiste. Când vă simţiţi epuizaţi, în pragul unei depresii sau după o boală îndelungată, se recomandă o cură cu lăptişor de matcă, unul dintre cele mai puternice energizante naturale. Mai ales persoanele care muncesc intens zece ore pe zi sau au de susţinut examene importante vor simţi imediat îmbunătăţirea memoriei, a capacităţii de concentrare stimularea procesului de învăţare şi creşterea puterii de muncă. Previne boala Alzheimer. Este recomandat pentru refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive. Îmbunătăţeşte microcirculaţia cerebrală, îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, activitatea inimii, micşorează în mod evident crizele de anghină, întârzie instalarea osteoporozei. Lăptişorul de matcă combate şi chiar anihilează simptomele gripei şi răcelii.

Cum se face cura cu lăptişor de matcă?

Cura cu lăptişor de matcă constă în administrarea cu jumătate de oră înainte de micul dejun, a circa 0,5 g/zi, cam cât jumătatea unui bob de mazăre (de preferat este să se ţină puţin sub limbă, înainte de a fi înghiţit) sau 1/2 linguriţă pe zi atunci când este înglobat în miere. Pentru copiii până la 10 ani, doza se reduce la jumătate. Durata unei cure este de circa 30 de zile. Cura poate fi repetată după o pauză de 1-2 luni. Pentru a detecta o posibilă alergie, mai ales suferinzii de astm sau cei care fac deseori eczeme trebuie să înceapă cura cu un dozaj mic (250 mg zilnic), crescând apoi progresiv doza. Lăptişorul de matcă se recomandă în cure de minim 6 săptămâni, primăvara şi toamna. Găsim lăptişor de matcă la apicultori, dar şi în magazinele cu produse naturiste, sub formă brută, dar şi tablete, capsule, spray, unguente, supozitoare, fiole pentru injecţii, săpunuri, şampoane. Testaţi întâi posibilele reacţii adverse, prin folosirea unor mici cantităţi de lăptişor de matcă. Diluaţi lăptişorul cu suficiente lichide, proaspăt are o astringenţă relativ crescută şi poate da constricţie respiratorie. Începeţi cu doze mici. Faceţi pauze după cure, de 1-2 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE