8 C
Braşov
AcasăSportParadox: Făgărașul scoate capul în fotbal prin arbitri și observatori FRF

Paradox: Făgărașul scoate capul în fotbal prin arbitri și observatori FRF

Autor: Adi MARICA

l Făgărașul nu are echipe de fotbal în primele trei ligi din România, dar excelează la capitolele arbitraj și observatori FRF

Făgărașul nu are echipă de fotbal la nivelul primelor trei ligi, dar stă bine la nivel de arbitraj, dar și la numărul de observatori FRF.

Marian Barbu, în elita arbitrajului

Locomotiva fotbalului făgărășean este arbitrul Marian Barbu, cel care anul trecut a făcut marele pas în arbitraj fiind inclus de  șeful CCA, grecul Kyros Vassaras, pe lista FIFA. La nivelul ligilor inferioare, arbitrajul făgărășean mai are un arbitru asistent Liga 2 – Constantin Cantemir și doi arbitrii asistenți Liga 3- Gabriel Boncz și Cosmin Toca.


Pe locul doi după București la observatori!

La nivel de observatori, Făgărașul stă cel mai bine ca număr de reprezentanți. Doar Bucureștiul are mai mulți observatori de joc FRF decât Făgărașul. 5 observatori făgărășeni au susținut săptămâna trecută examenul pentru intrarea în corpul observatorilor de joc ai FRF. Pe lângă cei doi observatori cu state mai vechi, Ciprian Mardan și Alexandru Gherghe, în acest an au promovat examenul organizat de FRF și Flavius Burlea, Bogdan Lie și Constantin Gherghe . Examenul a constat în 30 de întrebări din: Regulamentul de organizare a activității fotbalistice. Regulamentul Disciplinar și Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive completată cu Legea nr. 10/2012 și cu Legea nr. 219/2016. Toți cinci au promovat examenul, astfel că din sezonul 2021-2022 vor face parte din corpul observatorilor FRF pentru Liga 2, liga 3, dar și Cupa României. Făgărașul are și un observator de arbitrii pentru Liga 3- Dragoș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE