11.1 C
Braşov
AcasăSportLovitură de imagine: „Cobra“ Adrian Ilie, asul lui Coliban la FC...

Lovitură de imagine: „Cobra“ Adrian Ilie, asul lui Coliban la FC Brașov Steagul Renaște?

Autor: Adi MARICA

l Adrian Ilie este la un pas de o revenire spectaculoasă în fotbalul românesc
l Fostul mare atacant ar putea fi asul lui Coliban pentru funcția de președinte la FC Brașov Steagul Renaște

Primarul Brașovului, Allen Coliban, se implică pe toate fronturile în noul proiect fotbalistic de la Brașov. Primarul caută variante pentru posturile din conducerea clubului, dar s-a implicat și în aducerea unui antrenor. Ilie Stan pare soluția lui Coliban pentru postul de antrenor, dar pentru funcția de președinte edilul Brașovului a luat la rând mai multe nume mari din fotbalul românesc. Primul vizat a fost Ioan Ovidiu Sabău căruia i s-a propus să vină la Brașov ca manager- antrenor. Pe această pistă era în cărți și Florin Prunea. Nu s-a ajuns la un acord, iar negocierile au fost sistate.

Stelea, doar discuții

La rând a venit un alt nume mare al „Generației de Aur“, Bogdan Stelea. „Arnold“, fotbalist care s-a retras din activitate chiar de la FC Brașov a discutat cu Allen Coliban, dar incertitudinile din jurul proiectului au făcut ca discuțiile să nu avanseze. „ Au fost discuții acum mai bine de o săptămână, am înțeles că se dorește o fuziune pentru preluarea locului în Liga a 2-a, însă lucrurile nu erau clare. Am discutat pentru o variantă ca manager – antrenor. Știu că se discutase înainte și cu Sabău. Erau însă multe neclarități și am zis că în ciorba oamenilor nu te poți băga. Eu spun că sunt destui brașoveni capabili să coordoneze acest proiect. De atunci nu am mai discutat și cred că asta a fost tot“, a spus Bogdan Stelea pentru Monitorul Expres. Tatonări au fost și cu brașovenii Marius Lăcătuș și Daniel Isăilă. Lăcă nu dorește să lucreze în administrația unui club, iar de Isăilă nici nu poate fi vorba pentru că este legat de un contract fabulos în Emiratele Arabe Unite.

Cobra de Brașov

Ultimul mare nume apărut în discuțiile pentru postul de președinte la FC Brașov este cel al lui Adrian Ilie (47 de ani). Discuțiile au fost demarate, însă deocamdată nu e nimic oficial. Un avantaj pentru Adrian Ilie este că acesta este legat de Brașov prin mai multe afaceri. Pe lângă hotelul Ruia, în care a investit masiv, Ilie deține în Poiana Brașov și mai multe terenuri. Adrian Ilie a mai lucrat la o singură echipă de fotbal din România, după ce a pus ghetele în cui, la 31 de ani. Acesta a fost manager sportiv la Steaua, în perioada iunie 2007 – iulie 2008, iar de atunci a fost o prezență discretă în fotbalul românesc. Acum rămâne de văzut dacă Allen Coliban reușește să-l convingă pe Adrian Ilie să revină în fotbal. Adrian Ilie este dublu finalist de UEFA Champions League cu Valencia în 2000 și 2001. În cariera sa a jucat la: Electroputere (1992-1993), Steaua (1993-1996), Galatasaray (1996-1997), Valencia (1998-2002), Alaves (2002-2003), Beşiktaş (2003-2004), FC Zurich (2004-2005) și Germinal Beerschot (2005-2006).

FC Brașov Steagul Renaște, în ședința CL

Până la numirea unui președinte, în ședința de astăzi a CL Brașov se va oficializa fuziunea dintre Corona și FC Brașov Steagul Renaște pentru locul din Liga a 2-a. Actele pentru noua structură fotbalistică au ieșit de la Judecătoria Brașov, iar în câteva zile se va obține și CIS-ul de la MTS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE