4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn medic elveţian din sistemul privat, propus pentru titlul de „Cetăţean...

Un medic elveţian din sistemul privat, propus pentru titlul de „Cetăţean de onoare al Braşovului”

Autor: Mihaela Parghel

Un medic din sistemul privat este propus pentru a primi titlul de „Cetăţean de onoare al Braşovului”. Este vorba despre dr. Christophe Iselin care conduce de peste 20 de ani Secţia de urologie a Hopitaux Universitaires de Geneve. Iniţiativa, care va fi discutată în şedinţa de Consiliu Local de mâine, vine după ce un alt medic din sistemul privat, dr. Bogdan Moldovan, a fost propus în urmă cu patru ani, în 2017, pentru acest titlu, însă proiectul nu a fost aprobat de aleşii locali de atunci.

Motivele pentru care primarul pledează pentru titlul acordat medicului elveţian

Documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre de Consiliu Local pentru acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” arată că dr. Christophe Iselin este absolvent de Conservator şi este un mare admirator al Orgii din Biserica Neagră din Braşov, la care cântă ori de câte ori este prezent în Braşov, spre încântarea vizitatorilor. Primarul Allen Coliban, în calitate de iniţiator al proiectului, arată în documentaţie că „începând cu 1 decembrie 2016 profesorul Christophe Iselin a vizitat Braşovul în mai multe ocazii pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România. 18 cupluri de cetăţeni români au beneficiat de transplanturi de rinichi şi s-au întors la o viaţă normală cu ajutorul profesorului Iselin, toţi pacienţii fiind liberi de dializă. Prin tehnica robotică o pacientă a fost vindecată de cancer renal”. Alte motive pentru care primarul pledează pentru un titlu de cetăţean de onoare oferit medicului elveţian sunt acelea că doctorul a promovat orga Bisericii Negre peste hotare, că este un iubitor al naturii, că a urcat cu ratracul la Cabana Postăvarul, a coborât noaptea cu lanterna frontală şi a mers cu bicicleta electrică pe drumul vechi al Poienii.

O iniţiativă similară, pentru un medic din sistemul privat, a fost respinsă de CL în 2017

Iniţiativa primarului Allen Coliban vine după ce în 2017, o propunere similară, de acordare a titlului de Cetăţean de onoare pentru dr. Bogdan Moldovan, care lucrează la aceeaşi clinică privată ca şi dr. Christophe Iselin, când vine în Braşov, nu a fost aprobată. Unul dintre motivele invocate atunci de către CL a fost acela că intervenţiile chirurgicale de transplant, în sistemul privat, se fac totuşi contra cost. Atunci, grupul de consilieri locali ai PSD a ridicat această problemă, cu care majoritatea din CL a fost de acord. „Aceste titluri trebuie să fie acordate unor persoane care şi-au desfăşurat activitatea pentru a-i sluji pe cetăţenii oraşului. O slujbă bine plătită din banii achitaţi de braşoveni la casieria spitalului privat, nu intră în această categorie”, a fost argumentul PSD în 2017. Rămâne de văzut cum vor analiza, de această dată, consilierii locali din acest mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE