11.1 C
Braşov
AcasăCititori(P) Canapele potrivite pentru locuințe mici

(P) Canapele potrivite pentru locuințe mici

Locuința are, pe lângă funcționalitate, rolul de a ne ajuta să ne relaxăm, să ne odihnim și să petrecem timp de calitate alături de cei dragi. Decorează spațiul interior în acord cu nevoile și gusturile personale și vei profita de avantajele unui ambient ce va contribui la starea ta de bine. Indiferent de mărimea casei, o canapea își găsește locul ei, deoarece este o piesă de mobilier dorită de fiecare. Într-un spațiu mic sau îngust este însă mai dificil să potrivești orice model, de aceea e necesar să te informezi înainte de a alege din mulțimea de canapele prezentate de producători.

Locuințele mici sunt, în general, de tip garsonieră sau apartament cu două camere cu dimensiuni de 50-60 mp sau case cu încăperi de dimensiuni reduse. De obicei vom găsi canapele așezate în living, dar găsim modele potrivite și pentru hol, dormitor sau bucătărie.

Coltar extensibil eMag, vezi oferte

Locuința de tip garsonieră sau cu o singură cameră pentru dormit

Specificul acestui tip de casă este mediul unic, fără pereți despărțitori, decât pentru baie și/sau bucătărie. Accentul se pune pe funcționalitate și e indicat să alegi mobilier minimal cu multiple întrebuințări. În acest caz, cele mai potrivite sunt acele canapele extensibile, pe care le poți utiliza în cursul zilei ca spațiu de relaxare, iar noaptea ca loc pentru somn. Poți alege un colțar extensibil, pe care să îl plasezi în așa fel încât să ai intimitate, creând un colț pentru odihnă sau îl poți așeza în așa fel încât să delimitezi zona de zi de cea de noapte, dacă ai spațiu pentru un pat obișnuit. Ideea e să alegi un model cât mai simplu, de dimensiuni reduse, deoarece multe canapele au spătare sau brațe voluminoase, care au în special rol estetic, dar ocupă mult loc, fără a avea utilitate. Alege un model prevăzut cu ladă pe care o poți folosi ca spațiu de depozitare a lenjeriei, pernelor și pilotei.

Un alt aspect de luat în seamă este rezistența. Dacă ai la dispoziție doar canapeaua, ce va fi folosită și ziua și noaptea, în fiecare zi, atunci cumpără un produs de calitate, din materiale bune, cum este metalul sau lemnul de esență tare, prevăzută cu extesii solide, silențioase și ușor de manevrat, fără a face economie în detrimentul calității. Materialul tapițeriei trebuie să fie simplu de întreținut sau poți achiziționa o husă de protecție, pe care o poți spăla periodic.

Locuința cu camere de dimensiuni mici

Cu toate că are două sau trei camere, o locuință poate avea încăperi de dimensiuni reduse, care pot reprezenta o provocare atunci când îți propui să le mobilezi. De multe ori aceasta are camere înguste sau cu dimensiuni sub 12 mp, în care este greu să potrivești o mobilă de dormitor tip set. Dacă vrei să alegi varianta unei canapele, fă achiziția după ce ai măsurat cu atenție și ai stabilit locul fiecărei piese de mobilier, luând în calcul și extensia acesteia. În funcție de forma dormitorului, ai de ales între modele de canapele de 3 locuri, care se extind pe lățime sau de două locuri, care se extind pe lungime. Gasești modele cu brațe înguste sau fără și spătarul alcătuit din pernele utilizate la asamblarea patului. Funcționalitatea trebuie să primeze, dar ai de unde să alegi un model pe gustul tău, deoarece piața oferă o gamă largă de variante în ceea ce privește forma, materialele, culoarea, tipul extensiei și numărul de locuri.

Colțar extensibil – oferte eMag

Livingul de dimensiuni mici îl poți dota cu o canapea cu mărime redusă, amplasată pe un perete pe care îl poți folosi ca spațiu pentru depozitare. Fixează deasupra și în lateralul canapelei dulapuri modulare, de lățimi diferite, cu forme și dimensiuni potrivite, realizând un aranjament pe gustul tău. Alege culori deschise ce vor crea impresia de spațialitate. Mai ai la dispoziție și varianta unui colțar extensibil, practic și elegant, dar alege un model modern, simplu, și asigura-te că ai măsurat cu exactitate dimensiunile și rămâne spațiu de mișcare, pentru a nu crea impresia de cameră aglomerată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE