-0.3 C
Braşov
AcasăCititoriCeaiul de sfeclă roșie crește imunitatea

Ceaiul de sfeclă roșie crește imunitatea

Dacă nu ai cum să-ţi fac suc de sfeclă roţie sau nu-ţi place, poți încerca ceaiul de sfeclă roșie. Acest ceai întărește imunitatea, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor. Culoarea sfeclei este dată de betanină, o substanță care luptă împotriva radicalilor liberi și care îi dă legumei efect antioxidant. Vitaminele din sfecla roșie – foarte bine reprezentate de cele din grupul B (B1, B2, B3 și B6), de vitamina C și vitamina A – fortifică sistemul imunitar, digestiv și activează metabolismul celular. Poți face mai mult și păstra.
Mod de preparare: 1 kilogram de sfeclă roșie, 3 litri de apă. Se spală sfecla roșie, se curăță de coajă și se adaugă într-un vas cu 3 litri de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore. Se strecoară lichidul roșu și se împarte în 4 porții. Ceaiul de sfeclă roșie se păstrează într-un recipient de sticlă. Administrare: Se bea ceaiul (cele 4 porții) la fiecare 3-4 ore, timp de 4 zile.
Ceaiul de sfeclă roșie are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate, eliminând substanțele nocive din organism și luminând tenul. Este recomandat inclusiv persoanelor în vârstă, care au sistemul imunitar scăzut sau care sunt în perioada de convalescență. Ceaiul de sfeclă roșie are efect de creștere a rezistenței sistemului muscular (datorită potasiului din sfecla roșie; reduce rata la care mușchii consumă din energia organismului) și de creștere a imunității organismului. În plus, sfecla roșie contribuie la stabilizarea ph-ului (echilibrul acid-alcalin) din organism, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul ph-ului din organism se strică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE