0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAtenție șoferi! Semafor nou pe strada 13 Decembrie

Atenție șoferi! Semafor nou pe strada 13 Decembrie

l Urmează încă 3

Începând de ieri a fost pus în funcțiune un sistem de semaforizare la trecerea de pietoni de pe str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Pictor Luchian. Acesta este cel de al cincilea semafor pentru pietoni montat în cadrul programului municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni. Programul a fost stabilit în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov, la propunerea municipalității, pentru a suplimenta măsurile de creștere a siguranței cetățenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni. În această primă etapă, au fost incluse 8 treceri de pietoni și iluminate suplimentar 29 treceri. Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere).
„Astăzi am pus în funcțiune cel de-al cincilea semafor pentru pietoni din acest an, semafor care face parte din programul nostru de creștere a siguranței pentru pietoni și pentru circulația rutieră în municipiul Brașov. Acesta se află la intersecția străzilor 13 Decembrie cu Pictor Luchian. Atenționăm pe această cale șoferii și pietonii, să fie atenți, pentru că acesta deja este funcțional. A fost o perioadă în care a funcționat pe galben intermitent, pentru a preveni orice posibil incident. Totodată, am ajuns la 20 de treceri de pietoni iluminate suplimentar în acest an. Vom continua acest program, următoarele treceri de pietoni semaforizate vor fi cele de pe str. 13 Decembrie, la benzinăria Rompetrol; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu și pe Calea Bucuresti, la McDonalds“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.
Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de ,,cerere traversare pentru pietoni”, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare). Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului.

Iluminare suplimentară pentru 29 de treceri de pietoni

De asemenea, s-au finalizat lucrările la instalarea iluminatului suplimentar pentru 22 de treceri de pietoni, stabilite la începutul acestui an, și urmează lucrările pentru iluminarea suplimentară a încă 7 treceri de pietoni. În perioada următoare se vor derula lucrări de instalare a iluminatului suplimentar la toate trecerile de pietoni de pe str. De Mijloc (intersecție cu str. Bisericii Române; la Școala Gimnazială nr. 12; intersecție cu str. Nicopole; intersecție cu str. Școlii; intersecție cu str. Morii) și la cele de pe Calea Feldioarei, intersecției cu str. Ecaterina Teodoroiu, și pe Calea Poienii, la intersecția cu str. Warthe. Iluminarea separată a trecerilor de pietoni permite ca pietonii să fie foarte vizibili pentru conducătorii auto care se apropie, prin crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, un „tunel” de lumină. Acesta este obținut prin utilizarea unei distribuții optice asimetrice, care oferă un nivel ridicat al iluminării verticale a pietonului, pentru ca acesta să fie văzut de conducătorul auto. De asemenea, trecerea de pietoni beneficiază de un nivel ridicat al iluminării orizontale, care o face vizibilă de la mare distanță. Lumina albă, alături de o distribuție luminoasă asimetrică precisă, furnizează o soluție foarte eficientă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. În acest mod se obține un contrast pozitiv pe fiecare bandă de circulație, determinând observarea în timp util a pietonilor antrenați în traversarea străzii. Totodată, stâlpii utilizați sunt vopsiți galben/negru, diferit de restul stâlpilor de iluminat din Brașov, pentru a semnaliza, pe timpul zilei, existența unei treceri de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE