-0.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMai mult cu captatorii sus: Extindere la reţeaua electrică pentru troleibuze

Mai mult cu captatorii sus: Extindere la reţeaua electrică pentru troleibuze

l Vin încă 25 de troleibuze

RATBV S.A. a finalizat lucrarea de extindere și modernizare a rețelei de contact pentru troleibuze pentru zona cuprinsă între giratoriul de la „Gemenii” şi staţia „Scriitorilor”, pe sensul spre centrul oraşului. Astfel, troleibuzele care deservesc linia 6 parcurg de câteva zile întregul tronson cuprins între capătul de linie Saturn şi staţia „Onix” cu captatorii conectaţi la reţeaua de contact, fără a mai utiliza acumulatorii.

Lucrarea a fost executată de angajaţii RATBV

Lucrarea, care a început în 2020, a fost desfășurată exclusiv de angajaţii societăţii şi a constat în înlocuirea de consolă, macaz, încrucișări, piese de curbă și în instalarea a circa 300 de metri de reţea, respectiv a circa 600 de metri de fir de contact. În aceste condiţii, troleibuzele Solaris ce deservesc traseul liniei 6 vor circula o perioadă mai mare conectate la reţea, fără a mai parcurge respectiva zonă cu ajutorul acumulatorilor. De asemenea, noua configuraţie a reţelei de contact pentru troleibuze elimină necesitatea operaţiunilor de captare şi decaptare, ceea ce va preveni apariţia unor eventuale incidente sau întârzieri. Unul din avantajele extinderii reţelei electrice este şi faptul că se va prelungi durata de viață a acumulatorilor troleibuzelor.

Încă 25 de troleibuze intră în flota RATBV până la finalul anului

Noile troleibuze Solaris, cu autonomie pe acumulatori, au parcurs în oraşul nostru circa 1.300.000 de kilometri. Cele 26 de vehicule de transport persoane au fost achiziţionate de Primăria Municipiului Braşov, în calitate de cofinanțator, cu fonduri nerambursabile, iar din vara anului trecut deservesc liniile cu indicativele 1, 2, 6 şi 31. Troleibuzele au fost achiziționate de la firma poloneză Solaris Bus & Coach S.A., cu finanțare prin POR 2014-2020 şi au fost livrate în perioada mai – august 2020. Cele 26 de autovehicule care circulă în municipiul Braşov sunt modelul „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, cu o capacitate de 137 de călători, dintre care 42 pe scaune. Vehiculele au un acumulator, care oferă o autonomie de minimum cinci km în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le permite să folosească energia stocată în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară. Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de şapte centimetri. Articulația este controlată electronic, iar sistemul de propulsie este furnizat de Skoda, motorul având minimum 250 kW (aproximativ 340 CP). Viteza maximă a acestor troleibuze poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul are un limitator de viteză ajustabil (ASL), astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h. În decembrie 2020, Primăria Municipiului Braşov a semnat cu firma Solaris încă un contract de achiziţie cu fonduri nerambursabile, pentru livrarea în 12 luni a 25 de troleibuze de 18 metri ce vor deservi liniile 3, 7, 8, 10 şi 33.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE