4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDupă 13 ani de promisiuni: Sala de sport de la Metrom ...

După 13 ani de promisiuni: Sala de sport de la Metrom a fost inaugurată

Autor: M.P.

Noua sală de sport de la Metrom a fost finalizată după 13 ani de lucru, conservare și iar lucru. Sala a fost inaugurată vineri de către junioarele 1 ale Coronei Braşov, campioane naţionale la handbal, pentru a treia oară consecutiv și de către reprezentanți ai municipalității. Baza sportivă, cu o capacitate de 180 de locuri, este una modernă fiind ridicată în baza unui proiect pe care în urmă cu 13 ani Ministerul Educaţiei l-a gândit pentru un campus sportiv.

Sală omologabilă pentru mai multe sporturi

Sala de sport de la Metrom este una multifuncțională și omologabilă pentru mai multe sporturi de echipă și individuale, inclusiv la nivel de seniori (handbal, baschet, volei, tenis etc). Lucrările la această sală de sport au început în anul 2008, când Ministerul Educației a lansat un program de construire a unor campusuri sportive, acesta fiind unul din cele două prevăzute pentru judeţul Braşov, pe lângă cel de la Făgăraş. După ce, în 2009, Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri, investiția – aflată în faza de fundație și primii stâlpi de rezistență – a intrat în conservare. Lucrările au fost reluate la sfârșitul anului 2019 și finalizate în acest an. Sala de sport Metrom cuprinde, pe lângă suprafața de joc, 3 gradene cu 138 de locuri pentru public și 51 de locuri pentru oficiali și sportivi. La parter au fost amenajate 4 vestiare pentru sportivi (inclusiv băi, toalete), 4 vestiare pentru antrenori, 1 vestiar pentru arbitri, un birou pentru oficiali, un foaier cu cafenea, o sală de ședințe, un depozit pentru materiale sportive, 1 vestiar pentru personal, 2 grupuri sanitare pentru public, un garaj, și va fi montată centrala termică. La etaj, vor fi amenajate sala de mese și spațiile anexe, 2 grupuri sanitare pentru public, 4 birouri și o magazie. Valoarea investiției a fost de 8.105.465,12 lei (inclusiv TVA). „Mă bucur să putem fi astăzi în această sală. După cum vedeți, este o bijuterie. Eu personal sunt mândru de această realizare. Este o sală multifuncțională, o sală pe care astăzi mă bucur să o inaugurăm alături de junioarele noastre, campioanele de la Naționalele de handbal. Încurajăm sportul, vrem să fim alături de sportivi. Această sală este una care va putea să producă imediat niște efecte bune și să se poată desfășura meciuri de volei, handbal, baschet”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu, care s-a aflat la sala Metrom, alături de primarul Allen Coliban.

Junioarele 1 ale Coronei au încercat sala primele

Primele care au încercat sala sunt handbalistele echipei de Junioare 1 de la Corona Braşov, campioane naţionale în 2021. Echipa şi staff-ul tehnic aşteaptă să aibă acces constant la această sală, pentru a se pregăti în continuare în bune condiţii, mai ales după ultimul an, în care pandemia le-a ţinut de multe ori, departe de teren. „A fost anul pandemic în care n-am putut să ne antrenăm și a fost un an foarte greu. Ne-am antrenat cum am putut, fetele cu divizia, alte fete accidentate, unele pe la lot, ne-am antrenat câte șapte-opt jucătoare, dar ne-am strâns și am reușit să avem această performanță minunată. Suntem la al treilea titlu, deja, de campioane. Vă dați seama că ne-am dorit și – mi se face pielea de găină – e cel mai frumos lucru care ni s-a întâmplat”, a declarat jucătoarea Raissa Marin.
Reprezentanții municipalității le-au felicitat pe jucătoare și pe antrenori, mai ales că această generație de sportive este una dintre cele mai bune produse ale școlii de handbal de la Brașov. Ele s-au clasat pe locul III când erau la nivel de Junioare IV, apoi au ocupat în fiecare an locul 1, atât ca Junioare III, cât și ca Junioare II. „Pentru această generație de Junioare I este încă o bornă, încă o medalie de aur, la șirul unor mai lungi succese anterioare. Mă bucură că finalul acesta de sezon a mai venit cu o veste bună, titlul de vicecampioane la Junioare III, dovadă că avem un potențial și avem o bază așezată corect în zona aceasta a handbalului feminin pornind de la vârstele fragede. Așteptăm rezultatele și de la Junioare II. Din păcate, la senioare am pierdut șansa de a accede anul acesta în Liga Florilor, însă important este să ne concentrăm pe termen lung. Este important să punem baze solide și să reconstruim acest proiect așa cum ar trebui, nu pe termen scurt, ci pe termen lung”, a precizat primarul Allen Coliban.

Coliban promite investiţii noi în infrastructura sportivă din Braşov

După inaugurarea acestei baze sportive, a cărei construcţie a început în mandatul anterior, primarul Allen Coliban promite investiţii noi în infrastructura sportivă. Edilul a amintit de proiectul de la Stadionul Carpaţi, o investiţie iniţiată, de asemenea, în mandatul anterior şi aflată acum aproape de debut, care ar urma să fie finalizată în termen de 15 luni, dar şi de stadionul ICIM şi de stadionul Tineretului. „Avem în derulare proiectul de la Stadionul Carpați, care este o bază mai amplă. Suntem în faza de obținere a ultimelor avize, hârtii, astfel încât să putem începe lucrările în această vară. Estimăm că în următoarele două luni vor fi demarate lucrările acolo, cu termen de execuție de 15 luni. Pe de altă parte, există mai multe proiecte și elemente de infrastructură sportivă pe care încercăm să le rezolvăm din punct de vedere juridic, pentru a putea să demarăm investițiile. Mă refer aici la tot ce înseamnă Stadionul ICIM, cu acel schelet de sală rămas în paragină de atâția ani de zile, mă refer la tot ceea ce înseamnă infrastructura din jurul Stadionului Tineretului, dar și faptul că avem bugetat pentru anul acesta studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion municipal. În zona infrastructurii sportive, mai avem sălile de sport. Avem, de pildă, o sală, o investiție amplă, la Şcoala 2, care va putea fi folosită și pentru gimnastică. Toate acestea sunt bugetate și sunt în proiectele pentru anul în curs”, a precizat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE