11.1 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum să scapi de ghinion?

Sfat Expres: Cum să scapi de ghinion?

Chiar dacă nu eşti un mare fan al teoriilor care vorbesc despre gândirea pozitivă şi puterea gândului, preia de acolo doar acele idei care ţi se potrivesc. A te gândi mereu că ai ghinion sau că ghinionul se poate abate asupra ta oricând nu este deloc nici productiv, nici sănătos. Încearcă, aşadar, să îţi schimbi un pic felul în care privești lucrurile. De exemplu, dacă înainte pisica neagră îţi aducea mereu ghinion, încearcă să găseşti şi aspecte sau întâmplări pozitive petrecute după o astfel de „întâlnire”.

Nu risca atunci când nu este cazul

„Norocul şi-l mai face şi omul”, spune o vorbă din bătrâni care s-ar putea aplica la fel de bine şi în cazul ghinionului. Atunci când ai de luat o decizie importantă, pe plan profesional sau din viaţa personală, deschide bine ochii, analizează faptele concrete, dar şi ceea ce simţi tu, şi ia o hotărâre cât mai avizată. Nu risca doar pentru că „şi alţii au riscat şi au câştigat” sau renunță la o relaţie cu o persoană nepotrivită.

Dacă eşti adeptul lor, apelează la talismane

În credinţa tradiţional chineză, turcă sau în tehnica Feng Shui, există anumite talismane despre care se crede că ne scap de ghinion. Aşadar, atunci când te întrebi cum să scapi de ghinion şi crezi în astfel de lucruri, apelează la talismane. De pildă, celebrul talisman turcesc “ochiul rău” este celebru peste tot în lume. Principalul scop al “ochiului rău” este de a ne proteja împotriva deochiului şi a ghinionului. Dacă ai un obiect drag care ți-a purtat până acum noroc sau care te face să te simți protejat și înconjurat de energie bună, nu ezita să îl ții în geantă sau în buzunar.

Binele atrage norocul

Se spune că dacă ești bun cu ceilalți, acest lucru se va întoarce și spre tine. Un zâmbet oferit cuiva, o vorbă bună sau o mână de ajutor pot schimba ziua cuiva. Rolurile se pot inversa oricând, așa că e bine să te comporți cu oamenii așa cum ți-ar plăcea să se comporte și ei cu tine.E adevărat că nu toţi oamenii care fac rău sau fapte rele au ghinion, însă încearcă să faci bine ori de câte ori se iveşte ocazia.

Sarea, unul dintre cei mai mari inamici ai ghinionului

O variantă simplă, ieftină şi eficientă împotriva ghinionului este…sarea. Din bătrâni se spune să arunci un pic de sare peste umărul stâng dacă tu crezi că ai ghinion sau te cerţi prea des cu ceilalţi. Sarea, în acest context, are un rol purificator, de curăţare, atât a gândurilor rele, cât şi a ghinioanelor care s-au acumulat în casă. Tocmai de aceea, în trecut, oamenii din mediul rural plasau câte puţină sare în colţurile casei. După o zi în care crezi că ai avt numai necazuri, fă o baie cu sare. Te vei purifica.

Dezordinea atrage ghinionul

În principiile Feng Shui, haosul şi dezordinea din casă se reflectă şi în viaţa noastră şi în modul în care gândim. Printre acele lucruri care aduc ghinion se numără şi toate obiectele vechi de care nu mai ai nevoie, dar pe care încă le păstrezi. Fă-ţi ordine în casă, în suflet şi în viaţă şi cu siguranţă vei începe să îndepărtezi şi ghinionul. Acelaşi principiu se aplică şi asupra prietenilor sau colaboratorilor toxici.

Roagă-te și meditează

Legătura ta profundă cu tine, cu sentimentele şi gândurile tale este foarte importantă în acest context al atragerii sau respingerii ghinionului. O persoană care se roagă în mod constant sau apelează la alte tehnici de meditație va fi mult mai relaxată şi va avea parte de mai puține „ghinioane”.

Articolul precedentCeapa verde, sursă de sănătate
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE