11.1 C
Braşov
AcasăSportHandbal: Argint pentru junioarele 3 de la Corona Brașov

Handbal: Argint pentru junioarele 3 de la Corona Brașov

l CSS 6 București s-a încununat campioană, Corona Braşov este vice-campioană, iar treapta a treia a podiumului a fost ocupată de CSM București

După ce săptămâna trecută junioarele 1 au câştigat aurul, a venit rândul junioarelor 3 să revină la Braşov cu medalie de la turneul final al campionatului naţional de junioare. Handbalistele de la Corona Brașov au jucat finala turneului final rezervat junioarelor 3, competiție care s-a desfășurat în Sala Polivalentă din Reșița. Elevele antrenoarei Mihaela Adam au obținut titlul de vicecampioane națională. Brașovencele au terminat pe locul secund în grupa 2 a turneului final. În semifinale, Corona Brașov a trecut de CSM București, scor 24-21, iar în finala de ieri, brașovencele au pierdut în fața celor de la CSS 6 București, scor 28-40. CSS 6 București, echipă antrenată de Ileana Morari, este noua campioana la junioare 3, iar CSM București a obținut bronzul, câștigând finala mică împotriva celor de la CSS Bacău.

„Este o generaţie tare frumoasă“

Antrenoarea Mihaela Adam a declarat că este mândră de această generație de handbaliste. „Îmi este foarte greu să exprim ceea ce am simțit şi ce simt când văd echipa cu aceste medalii la gât. Știam că ne dorim cu toții turneul final, pentru a duce mai departe tradiția Coronei care e nelipsită de la turnee finale și se bate mereu la medalii, dar am avut mereu teama că pauzele lungi vor afecta jocul nostru. Este o generaţie tare frumoasă cu fete talentate şi mă bucur enorm că au demonstrat că au potenţial fantastic. Sunt mândră de ele şi le mulţumesc din suflet fetelor pentru această medalie, părinţilor, dar şi colegilor antrenori care au fost lângă mine şi cu care am lucrat foarte bine”, a spus antrenoarea junioarelor 3 de la Corona, care pe lângă Eugen Ciulei care se ocupă de portari, i-a avut alături şi pe Adrian Băluţ şi Alina Teslăraşu, antrenor coordonator.

Ana Totoescu, cel mai bun portar al turneului

Portarul Coronei, Ana Totoescu, a câştigat titlul de cel mai bun portar al turneului.„Sunt din nou tare fericit. După ce Raluca Rădoi a luat titlul de cel mai bun portar la junioare 1, acum, Ana Totoescu ia acelaşi trofeu la junioare 3. Sunt fericit şi mândru că munca pe care o fac cu portarii de ani de zile, se regăseşte în rezultatele şi aprecierile pe care aceştia le primesc la toate turneele de sală sau chiar la lotul naţional. De asemenea, mă bucur foarte tare că fetele au înţeles că talentul nu ajunge să ducă la acest nivel, şi că este nevoie de multă muncă specifică pentru a ajunge un portar valoros în handbalul românesc”, a spus Eugen Ciulei, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la Corona.

„Sunt mândră de antrenori şi de fete“

Antrenorul coordonator al centrului de copii şi juniori, Alina Teslăraşu, a subliniat că medaliile obţinute de Corona, sunt rezultatul unui proiect care a avut susţinere ani la rând. „A fost un an extrem de bun pentru centrul de copii şi juniori de la handbal, unde ne-am calificat la turneul final la junioare 1, 2 şi 3, şi deja am obţinut medalii importante la două categorii. Aceste medalii înseamnă munca unor antrenori de mulţi ani la rând, o muncă ce a avut susţinere pentru a ajunge la asemenea performanţe. Centrul de copii şi juniori al Coronei este unul dintre cele mai importante şi respectate din ţară şi sper din tot sufletul să rămână aşa în continuare. Îi felicit pe toţi antrenorii cu care am lucrat şi sunt tare mândră de ei şi de fete. Împreună am demonstrat că un mediu propice performanţei aduce de la sine şi rezultatele dorite. De asemenea, vreau să le mulţumesc părinţilor şi tuturor celor care au fost mereu alături de noi şi de fete”, a spus Teslăraşu.

Lotul Coronei la junioare 3:

portari – Ana Totoescu, Ioana Pavăl, Beatrice Tunaru.
jucătoare: Denisa Aron, Andreea Scarlat, Daria Aldea, Andreea Fejer, Denisa Răşcanu, Bianca Braşoveanu, Larisa Stan, Alexia Şerban, Mălina Avădanei, Bianca Mocanu, Antonia Mosor, Hannelore Dumitru, Denisa Lache, Maia Andrei, Raisa Sala.
Antrenori: Mihaela Adam, Adrian Băluţ, Eugen Ciulei (antrenor cu portarii). Antrenor coordonator: Alina Teslăraşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE