-0.1 C
Braşov
AcasăEconomic(P) Bitcoin din nou pe val după panica provocată de "minerii" chinezi

(P) Bitcoin din nou pe val după panica provocată de „minerii” chinezi

Criptomonedele au înregistrat din nou o urcare, după ce, în urmă cu puțin timp, unele au ajuns la un minim istoric al ultimelor luni. Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a atins peste 37000 de dolari, înregistrând o creștere de 5%, după o scădere anterioară de 7.5%.

Și investitorii de pe piața criptomonedelor care au preferat Ethereum respiră acum ușurați, după ce și această monedă a început săptămâna cu o creștere de 10%, ajungând în momentul redactării articolului la 2.707 de dolari. În perioada precedentă, scăderea înregistrată de Ethereum a fost de 8.6%, un minim al ultimelor două luni.

Trei sferturi dintre activitățile de minerit se află în China

Ce a provocat aceste scăderi bruște? Contextul este oferit de așa numiții „mineri”, persoane care se folosesc de computere performante ce rezolvă calcule matematice complexe și primesc în acest fel monede virtuale. Speriați de acțiunile anunțate și ulterior intensificate de autoritățile chineze pentru a identifica și controla activitățile de minare și de tranzacționare care aduc riscuri financiare, aceștia și-au încetat activitățile.

Firme precum HashCow și BTC.TOP au anunțat că își vor întrerupe operațiunile, prima invocând riscuri de reglementare, iar cea de-a doua transmițând că nu va mai achiziționa platforme miniere de bitcoin. Pe lângă acestea, o platformă mare de schimb de monede virtuale a suspendat luni atât mineritul de criptomonede, cât și anumite tranzacții pentru noii clienți din China și a anunțat că se va concentra pe afacerile din alte regiuni.

Aproximativ trei sferturi dintre activitățile de minerit din lumea întreagă se desfășoară pe teritoriul chinez.

Este așteptată o stabilizare a pieței criptomonedelor

Bitcoin se află cu 45% sub valoarea record de luna trecută, când a fost tranzacționată cu 65.000 de dolari, nivelul maxim din toate timpurile. Dacă șocul a fost atât de puternic în cazul criptomonedelor mari, este de la sine înțeles că și în rândul celor mai mici impactul măsurilor chineze a provocat scăderi semnificative.

Jucătorii de pe piața de criptomonede se așteaptă însă ca îngrijorările privind măsurile întreprinse de China să aibă influență asupra cursului și în următoarele săptămâni. Specialiștii Financer.com spun că după acest șoc în piață este de așteptat o stabilizare, care va fi, probabil, urmată de o creștere.

Cu toate aceste fluctuații, experții financiari declară că este încă sigură o investiție în bitcoin. Elon Musk, ale cărui comentarii de pe platformele de socializare au crescut prețurile criptomonedelor, și-a manifestat și de această dată sprijinul pentru ele, aducând un plus de calm și de siguranță în rândul acelor investitori care îi urmăresc orbește acțiunile în domeniu. Alții, însă, consideră că și Musk are vina lui pentru dezechilibrele cursului. Bucurându-se de notorietate la nivel mondial, acțiunile și declarațiile sale au avut de-a lungul timpului puterea de a influența tranzacțiile asupra anumitor monede, atât pe Twitter, acolo unde destul de des își exprimă părerile asupra acestui subiect, dar și în cadrul unor emisiuni de maximă audiență din America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE