-2.6 C
Braşov
AcasăSport„Miuța“ consilierilor: Apare FC Brașov Steagu Renaște

„Miuța“ consilierilor: Apare FC Brașov Steagu Renaște

Autor: Adi MARICA

l PNL și USR și-au dat mâna pentru „new FC Brașov“ pe spatele Asociației Clubul Sportiv Scotch Club
l „New FC Brașov“ ar putea evolua în Liga 2, asta dacă echipa de seniori de la Corona va câștiga barajul cu Vedița Colonești

Pe ordinea de zi de ieri a ședinței CL Brașov a fost introdus, în ultimul moment, un proiect de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov. Propunerea a venit din partea consilierilor PNL și USR, iar primarul Allen Coliban a detaliat această asociere. „Este o soluție pe care o aplică și cei de la SCM Gloria Buzău, aceea de a prelua un club existent, de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță la toate drepturile și ies din asociație. Cei doi noi acționari vor fi Serviciul Termoficare și Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, acceptată de Ministerul Justiției, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea schimba denumirea în FC Brașov. Am avut discuții și la nivelul CJ Brașov pentru o asociere“, a spus Coliban.

„New FC Brașov“ a trecut la vot

Proiectul a fost votat de consilieri cu 21 de voturi „pentru” și doar 4 „împotrivă”. Reprezentanții CL în Adunarea Generală a Asociației pentru Municipiul Brașov sunt Sebastian Bădulescu (PNL) și Ion Corbu (USR). Un alt reprezentant în Asociație va fi desemnat de primarul Brașovului. Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov urmează să-și desemneze reprezentanții în Asociație. Noul club ar urma să preia locul echipei de seniori de la Corona Brașov în cazul în care echipa brașoveană va câștiga barajul de promovare în Liga 2. Promovarea Coronei în Liga 2 ar duce la desființarea secției de seniori, iar FC Brașov Steagu Renaște ar activa în al doilea eșalon fotbalistic al țării.

Legătura lui Coliban cu ACS Scotch Club

Asociația Clubul Sportiv Scotch Club a fost înființată în 2019 și are printre membri pe primarul Allen Coliban și partenera sa, Clem Camelia- Maria. ACS Scoth Club a avut ca domenii de activitate curlingul, baschetul și schiul, dar Asociația nu a avut activate din cauza pandemiei de coronavirus. „Asociația Scotch Club a apărut în 2019, este un club curat, pe care Primăria Brașov îl primește fără nicio obligație“, a spus Coliban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE