4.6 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Meșteșug” transmis din tată-n fiu: Fiul interlopului Alen Moisin, implicat într-o rețea...

„Meșteșug” transmis din tată-n fiu: Fiul interlopului Alen Moisin, implicat într-o rețea de trafic de minori, droguri și proxenetism

Autor: Andra Odiru

l Până la 12 ani de închisoare

Fiul interlopului Alen Moisin a ajuns după gratii, miercuri. Poartă același nume cu tatăl său și, potrivit anchetatorilor, a pornit pe calea aceleiași notorietăți infracționale: este acuzat de trafic de minori și proxenetism, cu toate că abia a trecut, de un an, de vârsta majoratului.

14 percheziții

Anchetatorii au aflat, la începutul anului, că membrii grupării din care ar face parte și Moisin junior se ocupă de racolarea prostituatelor și de plasarea lor la clienți. În plus, că vând droguri de mare risc în Brașov și că fac eforturi pentru a racola noi clienți, pentru stupefiantele lor. Ancheta a scos la iveală probe pentru două dosare penale. Într-unul din ele, acuzațiile sunt de trafic de minori și proxenetism. În al doilea dosar, a fost investigat modul în care membrii grupării au vândut clienților din județul Brașov cocaină și amfetamine. Cercetările au fost făcute de polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog (BCCOA) Brașov, sub cordonarea unui magistrat DIICOT, din cadrul Serviciului Teritorial Brașov. Miercuri dimineață, anchetatorii au făcut 14 percheziții, la adrese din județele Brașov, Prahova și Argeș. Și au pus în aplicare cinci mandate de aducere. La percheziții a fost folosit inclusiv un câine polițist specializat în depistarea stupefiantelor ascunse.

Seducție și bătaie

Alen Moisin junior are 19 ani. Presa a relatat despre el că a fost elev al academiei clubului de fotbal britanic Manchester City și că a jucat, în Marea Britanie, la clubul FC Burry. În România, s-a antrenat cu UTA Arad, a trecut pe la clubul CFR Cluj și a ajuns la echipa de fotbal din Râșnov. Pe profilul personal de Facebook, prenumele lui este scris cu două litere L, iar fotografiile sunt atent alese. Nu întâmplător. Anchetatorii spun că Moisin junior este implicat în fapte de proxenetism și că opera prin metoda Loverboy. Două din victimele rețelei sunt minore – au 15 și 17 ani. „Ambele victime minore au fost recrutate prin inducere în eroare, mai exact prin metoda Loverboy. Ulterior, pentru a fi determinate la practicarea prostituției, s-a apelat și la violență, una din victime a fost bătută. (…) Suspecții începeau relații cu acestea, le spuneau ca sunt iubitele lor, le castigau increderea, ulterior le determinau pe acestea la practicarea prostituției, spunând că au nevoie de bani și că, dacă ele se vor prostitua, este spre binele tuturor să aducă niște bani familiei, cu ghilimelele de rigoare”, spune un polițist BCCOA Brașov. Odată racolate, prostituatele erau plasate clienților prin anunțuri online. Întâlnirile aveau loc în locuințe închiriate cu ora sau acasă la clienți, iar proxeneții le conduceau uneori personal la adrese pe fete. Prețul serviciilor sexuale era între 150 și 500 de lei.

Adrian Cotos


500 de lei, gramul de cocaină

În al doilea dosar penal, acuzațiile sunt de trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Aici, investigația a scos la iveală faptul că dealerii erau de două tipuri. Unii erau suspicioși, care vindeau cocaină și amfetamine doar cunoscuților, persoanelor de încredere. Alți dealeri erau mai puțin prudenți și căutau noi clienți pentru stupefiantele de mare risc. „Drogurile se comercializau la prețuri cuprinse între 300 și 500 de lei pe gram. Cu privire la sursa exactă a acestora, cercetările sunt în curs, la acest moment. Piața de desfacere era, în general, județul Brașov”, spune polițistul BCCOA Brașov.
Unul dintre suspecții dosarului este Adrian Cotos. Presa a relatat că, cu exact 10 ani în urmă, Cotos a fost de asemeni încătușat, după ce a torturat și electrocutat un bărbat care i-ar fi vândut o mașină furată. Acum, e suspect de trafic de droguri. „N-am vândut niciun drog, e o greșeală. (…) Nu m-am ocupat niciodată (cu așa ceva, n.r.), eu lucrez”, a declarat Adrian Cotos miercuri, după ce anchetatorii au finalizat percheziția la locuința sa. Pentru ambele fapte, suspecții riscă până la 12 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați, de instanțele de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE