3.1 C
Braşov
AcasăInternationalÎntre 12 și 17 ani: Moderna pregătește vaccinul pentru adolescenți

Între 12 și 17 ani: Moderna pregătește vaccinul pentru adolescenți

l Posibil să fie disponibil până în august

Compania americană de biotehnologie Moderna va depune „la începutul lui iunie” o cerere de autorizare de introducere pe piaţă în Uniunea Europeană a vaccinului său anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă între 12 şi 17 ani, a declarat şeful său, Stéphane Bancel, pentru Journal du dimanche, citat de AFP, citată de Agerpres. Considerând că, „până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză”, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi ca foarte repede să fie vizaţi adolescenţii de la 12 la 17 ani”. În prezent, în Europa numai vaccinul de la Pfizer/BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizaţia pentru copiii de la 12 la 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite. „Ideal ar fi să-i protejăm înainte de sfârşitul lui august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”, a explicat Stéphane Bancel, CEO la Moderna din 2011.
De asemenea, Moderna testează în prezent eficienţa a trei rapeluri diferite (tulpina Wuhan, tulpina sud-africană şi un amestec al celor două) împotriva a patru variante ale coronavirusului, studii pentru care aşteaptă primele rezultate la începutul lui iunie, înainte de alte teste umane în vară pentru „a furniza datele către agenţiile de reglementare în august, pentru omologare în septembrie”.
Stéphane Bancel a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an care, adăugate celor patru miliarde prezise de Pfizer/BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.
În ceea ce priveşte averea sa personală, care, potrivit Forbes, a explodat în cursul pandemiei la peste cinci miliarde de dolari datorită acţiunilor sale la Moderna, Stéphane Bancel a afirmat că finanţează numeroase asociaţii prin intermediul unei fundaţii create împreună cu soţia sa.
„Suntem hotărâţi să do­­­năm întreaga noastră avere şi să mărim această fundaţie, numită Champions of Love”, a adăugat el.

Wizz Air va redeschide 27 de rute aeriene operate din România

Un număr de 27 de rute operate de pe unele aeroporturi din România către destinaţii din nouă ţări vor fi redeschise gradual de Wizz Air, potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian. Redeschiderea zborurilor va avea loc până pe data de 6 iunie. „În contextul relaxării treptate a restricţiilor Covid-19 în Europa, Wizz Air anunţă redeschiderea unor rute prin care îşi va transporta pasagerii către destinaţii europene diversificate. Începând cu 21 mai, oricine va putea rezerva bilete şi se va putea bucura de o vacanţă binemeritată sau va putea vizita rude şi prieteni de pe continent în timpul verii către mult mai multe destinaţii Wizz”, se arată în comunicat. Pe lista ţărilor care beneficiază de redeschiderea zborurilor se află: Germania, Italia, Spania, Elveţia, Marea Britanie, Portugalia, Olanda, Franţa şi Malta. Wizz Air precizează că o serie de rute din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi, Sibiu, Bacău, Craiova şi Suceava vor avea ca destinaţii populare: Roma, Torino, Pisa, Cagliari, Bologna, Veneţia Treviso, Catania şi Milano sau Memmingen şi Frankfurt-Hahn.De asemenea, compania aeriană va reconecta România cu Liverpool, Edinburgh şi Birmingham, dar şi cu Palma de Mallorca, Eindhoven, Lisabona, Lyon, Geneva şi Malta. „Mai mult decât atât, pentru a-şi asigura pasagerii şi echipajul că zboară în condiţii de siguranţă şi fără griji, Wizz Air subliniază din nou protocoalele de siguranţă şi sistemul eficient de ventilare. Sistemul de ventilare cu care sunt echipate aeronavele este conceput pentru a înlocui complet aerul de 20 de ori pe oră, astfel încât aerul purificat să circule în permanenţă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE